Hallandsposten

Humorshow med Allan Svensson

- SARA ÖSTER

Monologen Mr. Morfar spelas till en början i Stockholm, med premiär i slutet av januari. Nu står det även klart att skådespela­ren Allan Svensson tar showen ut på landsturné – den 14 februari gör han ett första stopp på Halmstads teater.

Från drama och thriller till komedi – skådespela­ren Allan Svensson är omåttligt populär dessa dagar.

– Vet du vad, jag har saker på gång hela tiden. Och jag kom just på att jag måste lära mig manus till Mr. Morfar, jag får verkligen ligga i nu, säger Allan Svensson.

Varje onsdag syns han som polischef Hartmann i tv-programmet Maria Wern på TV4. I vintras medverkade han i dramakomed­in Fröken Frimans krig, samt Gåsmamman. Men många minns nog även brevbärare­n Gustav i ”Svensson Svensson”.

NU GÖR ALLAN dock något helt annat, något som han aldrig tidigare har gjort.

– Mr. Morfar är en humoristis­k monolog. Jag har aldrig någonsin stått själv på scen på det här viset. Nu måste verkligen manus sitta, det finns ju liksom ingen som svarar på mina repliker – jag är helt själv. Är du lite nervös Allan?

– Nej det är jag inte och jag är faktiskt inte helt själv heller. Jag har en sufflör med mig – som hjälper mig om jag tappar text.

ÅREN GÅR OCH den folkkära skådespela­ren har hunnit fylla 67 år.

– Ja, det var inte kul att du visste det, men så är fallet. Och att just jag spelar Mr. Morfar passar väl bra eftersom att jag är gammal.

Känner du igen vissa personligh­etsdrag?

– Nej, det kan jag inte säga att jag gör. Det här är inte som en vanlig karaktär, utan publiken får ta del av hans tankar när han är med om dråpliga händelser. Och han är otroligt rolig, det bjuds på mycket humor.

Det är islänninge­n Bjarni Thorsson som har skrivit och regisserat showen.

– När jag läste det första gången skrattade jag en hel del och tänkte ”det här kan bli riktigt bra”.

Men hur skulle du beskriva Mr. Morfar?

– Slagkrafti­g, engagerad och lite nojig –- eller han har en extrem åldersnoja. Men han är också intelligen­t, och rolig.

”Nu måste manus sitta, det finns ju liksom ingen som svarar på mina repliker – jag är helt själv.”

ALLAN SVENSSON

 ?? Bild: AXEL ÖBERG/ARKIV ?? ENMANSSHOW. I januari har humormonol­ogen Mr. Morfar premiär i Stockholm. Huvudrolle­n spelas av ingen mindre än Allan Svensson.
Bild: AXEL ÖBERG/ARKIV ENMANSSHOW. I januari har humormonol­ogen Mr. Morfar premiär i Stockholm. Huvudrolle­n spelas av ingen mindre än Allan Svensson.
 ??  ?? TAGGAD INFÖR PREMIÄR. Här sitter Mr. Morfar himself.
TAGGAD INFÖR PREMIÄR. Här sitter Mr. Morfar himself.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden