Hallandsposten

För mycket till gator – för lite till skötsel

-

BUDGET. Som kommuninvå­nare skulle jag vilja framföra några önskemål på budgeten och hur pengarna fördelas 2019. En förvaltnin­g som behöver ett större anslag är parkförval­tningen. Skötseln av vår vackra stad, har blivit sämre på en del platser de senaste åren.

ETT EXEMPEL ÄR ekparken med en bronsålder­sgrav på Knut Peters väg i Söndrum. Ekarna planterade­s för 110 år sedan och parken har tidigare vårdats på bästa sätt. Men nu liknar den mest en ogenomträn­glig djungel, helt igenväxt med flera meter höga buskar och sly. De gamla ekarna behöver också rensas från döda grenar. Det har hänt flera gånger att grenar, som hänger över trottoaren, faller ner! Bara tur att ingen skadats.

Personal med röjsåg, motorsåg och räfsa skulle kunna göra underverk. Det skulle också göra området säkrare för dem som ska gå till och från busshållpl­atsen på Knut Peters väg.

En förvaltnin­g som fått alldeles för mycket pengar är gatuförval­tningen. Man breddar trottoarer, skrapar bort förhöjning­ar och flyttar hastighets­hinder ett par meter och bygger ett nytt. Man bygger ut busshållpl­atser på gatorna, så de utgör en fara för bilisterna. Gatorna blir smala och då parkerar man på halva trottoaren, vilket är förbjudet.

EN INSÄNDARE efterlyste fler farthinder. Jag rekommende­rar då en studieresa från Västergård – Hamiltons väg – Gyllenhamm­ars väg – Knut Peters väg till Söndrumssk­olan. Här finns många olika farthinder. Man får intrycket, att man vill förhindra all biltrafik.

Vad kostar alla dessa ombyggnade­r?

Janet

Problemet är väl varför man går matcher! Jag går på HBKS matcher hemma som borta för att jag älskar och stöttar HBK. Underhålln­ingen är inte det viktigaste! Vem skulle gått på svensk fotboll då! När det finns en massa bra utländsk fotboll på tv! Bo-göran Karlsson Tragiskt o sant, Wicke... sedan så kan en liten känga även gå till merparten av halmstadfö­retagen och deras ovilja att stötta lagen ekonomiskt..

Oscar Swahnström

 ?? Bild: TT/ARKIV ?? FÖRDELNING. Insändarsk­ribenten tycker att mer pengar ska satsas på skötsel och mindre på olika gatuarbete­n.
Bild: TT/ARKIV FÖRDELNING. Insändarsk­ribenten tycker att mer pengar ska satsas på skötsel och mindre på olika gatuarbete­n.
 ??  ??
 ?? Bild: TT/ARKIV ??
Bild: TT/ARKIV

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden