Hallandsposten

Hjert får nytt jobb i Höganäs

- CARINA NILSSON 010-471 50 97 cn@hallandspo­sten.se

”En del av mitt hjärta finns kvar i Laholm”

Laholms tidigare kulturchef Johan Hjert har fått ett nytt jobb. Vid årsskiftet tillträder han som chef för kulturhuse­t i Höganäs.

Johan Hjert valde att avsluta sin tjänst som kulturchef i Laholm, efter den beachvolle­y- och cykelskand­al som rullades upp förra sommaren, och där han blev polisanmäl­d av arbetsgiva­ren för mutbrott.

När han får ge sin version av det som hände, så betonar han att han friades.

– Det blev mycket felaktighe­ter i media. Bland annat skrevs det att jag fick sparken när jag valde att säga upp mig själv. Det påstods också att man hade tagit ifrån mig rätten att attestera fakturor, men anledninge­n var att jag hade en planerad sjukskrivn­ing, och då övergår den rätten per automatik till närmsta chef, säger han och fortsätter:

– Men det viktigaste för mig är att jag blev friad i både kommunens interna utredning och i den polisutred­ning som gjordes. Nu försöker jag gå vidare och blicka framåt, säger han.

EFTER ATT JOHAN HJERT sade upp sig har han arbetat dels som verksamhet­schef på Båstad Montessori, dels på Båstad golfkrog som kock.

– Jag är väldigt glad för att laga mat, och ville prova något nytt, så jag sommarjobb­ade på golfkrogen. Det var väldigt roligt, men hög puls när det skulle serveras mat till 500 gäster, säger han.

FRÅN OCH MED årsskiftet blir han alltså chef för Eric Ruuths kulturhus i Höganäs som omfattar både kulturskol­a och fritidsgår­dsverksamh­et.

Kulturhuse­t har också över 180 publika arrangeman­g om året.

– Jag älskar kultur och brinner för det området. Det ska bli väldigt roligt att börja jobba med det igen. Den stora utmaningen här blir att ta över efter Lars Löfgren som har varit en väldigt populär chef, säger Johan Hjert.

HAN SER OCKSÅ fram emot att börja jobba i Höganäs, som ligger på cirka 30 minuters pendlingsa­vstånd från hemmet.

– Höganäs är en välmående och politiskt stabil kommun. Det känns tryggt och bra att börja jobba där, säger han och fortsätter:

– En del av mitt hjärta finns kvar i Laholm. Jag har alltid känt mig väldigt hemma i Laholm, och alltid blivit väl bemött av laholmarna. Jag känner mig också stolt över mycket av det vi åstadkommi­t, så som utveckling­en av Teckningsm­useet bland annat.

JOHAN HJERT tidigare kulturchef i Laholm

 ?? Bild: ANN KATRIN NORLING/ARKIV ?? NY PÅ JOBBET. Laholms förre kulturchef Johan Hjert har fått ett nytt jobb som chef för kulturhuse­t i Höganäs.
Bild: ANN KATRIN NORLING/ARKIV NY PÅ JOBBET. Laholms förre kulturchef Johan Hjert har fått ett nytt jobb som chef för kulturhuse­t i Höganäs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden