Hallandsposten

Missnöjd Kv-politiker hoppar av

- LENNART HILDINGSSO­N 010-471 51 22 lh@hallandspo­sten.se

Kommunens väl får nu betala priset för alliansen med S-styrda Framtid Hylte: Ray Alexén, som har haft kommunala uppdrag under tre mandatperi­oder lämnar partiet.

– Jag ansåg och anser att Kommunens väl i stället skulle ha gått ihop till en gemensam opposition med Centern och Moderatern­a, säger Ray Alexén till HP.

Han förklarar att konstellat­ionen med flera partier i Framtid Hylte, där KV nu kommer att vara ett av fyra, är för många för att Kommunens väl ska kunna stå emot i frågor som går emot vad partiets aktiva tycker.

– Vi kan inte ge riktig opposition då, säger Alexén.

HAN HAR OCKSÅ lämnat in en begäran till kommunen om att få avträda sin plats som suppleant i fullmäktig­e för nästa mandatperi­od, som han fick genom valet i september.

Ray Alexén tycks vara ensam om att lämna partiet av de skäl som han har.

– Jag sa vad jag tyckte då vi hade första mötet efter valet och de övriga då lutade mot att vi, med våra två mandat, skulle få bäst utdelning av att ansluta oss till den andra koalitione­n. Jag kände mig då ensam som motvalls kärring.

Han medger också att i hans beslut att lämna också finns en liten besvikelse över att valresulta­tet blev dåligt, att man föll ned till två mandat i fullmäktig­e.

– Jag vill inte kommentera Ray Alexéns avhopp, säger Tommy Edenholm, från styrelsen för partiet Kommunens väl, som dock hävdar att partiet – som har haft dålig återväxt – inte kommer ha svårighet att besätta de platser i nämnderna som man får i uppgörelse­n inom Framtid Hylte.

RAY ALEXÉN HAR tillhört en av de medlemmar i Kommunens väl som kom av det så kallade ”Höstrovale­t” 1996 i Hylte. Då förlorade Socialdemo­kraterna ett flertal mandat i fullmäktig­e, vilka Kommunens väl i stället fick. Det var sedan man hade haft olika mening om huruvida äldreboend­et Höstro i Långaryd skulle läggas ned eller inte.

En tid efter detta var det även aktiva S-politiker som hoppade över till KV. Både Ray Alexén och Tommy Edenholm tillhörde dessa.

Ray Alexén säger att det inte är aktuellt för hans del att söka sig till något annat parti och då inte heller SD där hans dotter (Stina Isaksson) och hustru (Kerstin Alexén) nu är främsta namn i fullmäktig­e.

 ?? Bild: JAN BERGMAN/ARKIV ?? MISSNÖJD. Ray Alexén lämnar det lokala partiet Kommunens väl, sedan det gått i samarbete med Socialdemo­kraterna i Hylte.
Bild: JAN BERGMAN/ARKIV MISSNÖJD. Ray Alexén lämnar det lokala partiet Kommunens väl, sedan det gått i samarbete med Socialdemo­kraterna i Hylte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden