Hallandsposten

Jingblad visar vägen till framgång

- POVEL ARWIDSON pa@hallandspo­sten.se 010-471 51 28

”Framför allt är det tydlighete­n som blivit bättre, alla spelare vet vad de ska göra på plan.”

PER GULDA Lagkapten i Astrio

26–2 i målskillna­d de senaste fem matcherna – och goda chanser att säkra fortsatt spel i trean. Astrio har verkligen fått fart på spelet under Mats Jingblad. – Han har gett en ny energi till gruppen, säger lagkaptene­n Per Gulda.

Just nu är det god stämning under träningarn­a på Söndrums IP. Och konstigt vore väl annat: 9–0, 6–0, 6–1, 4–0 – det är resultaten i fyra av Astrios fem senaste matcher.

– I våras fick vi inte in bollarna, och då var självförtr­oendet därefter. Men nu sätter vi i stället det mesta, och då blir det en jäkla skön stämning. Det är lätt att spela när allt rullar på, säger Per Gulda.

OCH RULLAT PÅ har det gjort. Från att ha legat sist i tabellen ska det nu mycket till för att Astrio inte ska hålla sig ovanför strecken när serien summeras till helgen.

Då är det svårt att inte dra slutsatsen att Mats Jingblad, som tog över klubben i mitten av juli, har mycket med lyftet att göra.

– Ja, det har gått bra hittills. Det är bra och seriösa killar i truppen, som börjar förstå mina och Jimmys (Karlsson) idéer. De ska också ha beröm för hur de har tagit an den här uppgiften nu när vi halkade efter under vårsäsonge­n. Det brukar sätta sig mentalt, men nu har det lossnat i stället, säger Mats Jingblad. Är det en ”Jingblad-effekt” vi har att göra med?

– Det är svårt för mig att säga, men det är väl kul att det går bra. Jag tycker man ska lägga det på spelarna, de gör det fantastisk­t bra.

– Sedan har vi sett att prestation­erna varit bra även tidigare, och vi har försökt avdramatis­era läget lite. Och så fick vi Askim i rätt läge, och kunde göra massa mål (9 stycken), och då var det proppen ur.

Men även om Jingblad själv är ödmjuk vittnar hans lagkapten om hans påverkan på laget.

– Han har kunskapen, det märker man ju. Och han verkar fungera bra i vår grupp, där han får ut det han vill på ett bra sätt. Framför allt är det tydlighete­n som blivit bättre – alla spelare vet sin uppgift och vad de ska göra. Det gör att spelet och laget som helhet fungerar mycket bättre, säger Per Gulda.

PÅ SÖNDAG SKA Astrios öde i division 3 avgöras. Man kan inte åka ur direkt – men om alla resultat skulle gå emot gulsvarta krävs tre poäng mot Snöstorp Nyhem för att vara säkra på att undvika kvalplatse­n.

– Det är inget annorlunda än vanligt, man går alltid in för att vinna. Och det är ju sådana här matcher man vill spela, när det verkligen betyder något, säger Gulda. FOTBOLL: DIV 3

 ??  ??
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? FULL KOLL. Mats Jingblad ser så att Oliver Hansson (blå väst) och Per Gulda sätter detaljerna inför det avgörande derbyt på söndag.
Bild: JARI VÄLITALO FULL KOLL. Mats Jingblad ser så att Oliver Hansson (blå väst) och Per Gulda sätter detaljerna inför det avgörande derbyt på söndag.
 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? BEKANT SYN. Max Eggertsson (8), Felix Albrektsso­n, Alexander Bjelobrk och övriga i Astrio har fått fira många mål i höst.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV BEKANT SYN. Max Eggertsson (8), Felix Albrektsso­n, Alexander Bjelobrk och övriga i Astrio har fått fira många mål i höst.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden