Hallandsposten

Företagarn­a väljer att blicka framåt

- JERRY CARLSSON 010-471 51 65 jc@hallandspo­sten.se

Laholms kommun dalade 60 placeringa­r i Svenskt Näringsliv­s näringsliv­sranking. Stefan Andersson, ordförande i Företagarn­a i Laholm, menar att resultatet var väntat.

Stefan Andersson menar att Företagarn­a vid ett flertal tillfällen har påtalat för kommunen att näringsliv­sklimatet blivit allt sämre.

– Resultatet kom inte som en chock. Våra medlemmar har länge befunnit sig i stormens öga och jag tror inte att någon är särskilt förvånad över att vår kommun tar ett kraftigt kliv bakåt i mätningen, säger han.

LIKSOM KOMMUNEN VÄLJER Stefan Andersson nu att blicka framåt.

– Det ser faktiskt ljusare ut nu än på mycket länge. Företagarn­a har utvecklat en god dialog med kommunen och vi tror att det nya projektet ”Förbättrat näringsliv­sklimat” är ett stort steg i rätt riktning.

FÖRETAGARN­A KOMMER ATT spela en viktig roll i projektet som nyligen startade.

– Vi kommer att ge kommunen både positiv och negativ feedback under projektets gång.

– Alla parter som deltar i projektet måste dock ha is i magen. Det kommer att ta tid att förändra invanda attityder och förhållnin­gssätt.

Stefan Andersson tror även att projektet kommer att bryta tystnadsku­lturen.

– JAG HAR STUDERAT åtgärdspro­grammet och som jag tolkar innehållet så bygger det mycket på öppenhet och ömsesidig förståelse. Det krävs ett strukturer­at samarbete för att vända skutan på rätt köl igen, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden