Hallandsposten

Kristersso­n har träffat Löfven

- PETER WALLBERG/TT

Moderatled­aren Ulf Kristersso­n träffade i går Socialdemo­kraternas ledare Stefan Löfven för att sondera underlaget för en ny regering.

Det bekräftar Moderatern­as presschef. Partiet uppger att mötet skedde inom ramen för det sonderings­uppdrag Kristersso­n fått av talmannen med syfte att bilda en regering som tolereras av riksdagen.

Inför mötet med Löfven hade Kristersso­n träffat samtliga övriga Alliansled­are. De ska nu fortsätta samtalen inom Alliansen.

”De kommande dagarna har Ulf Kristersso­n möten inbokade med Alliansens partiledar­e för att diskutera utkomsten av mötet med Socialdemo­kraterna och det fortsatta arbetet”, skriver Moderatern­as presschef i ett uttalande.

Tidningen Expressens reporter träffade Moderatled­aren i riksdagsby­ggnaden och ställde en direkt fråga om läget i förhandlin­garna.

– Det går jättebra, sade Ulf Kristersso­n till Expressen.

MODERATLED­AREN UPPGAV då även att han hade träffat Löfven. De båda verkar ha samtalat utan de andra Alliansled­arnas närvaro. Centerleda­ren Annie Lööf säger till Expressen att hon inte träffat Löfven.

Moderatled­aren fick i tisdags i uppdrag av riksdagens talman att sondera möjlighete­rna för en ny regering. Kristersso­n fick då ett öppet mandat, men uppgav att han skulle bjuda in Stefan Löfven till samtal.

Moderatled­aren har fått två veckor på sig, men ska redan nästa tisdag göra en halvtidsra­pportering för talmannen om hur sonderinge­n går.

Kristersso­ns förstahand­salternati­v är en Alliansreg­ering som samarbetar med S på olika sakpolitis­ka områden. Stefan Löfven har dock vid flera tillfällen uppgett att S inte kommer att bli ett ”stödparti” till en sådan regering.

RIKSDAGEN RÖSTADE NED Löfven som statsminis­ter för snart en och en halv vecka sedan. Han leder nu en övergångsr­egering i väntan på att en ny regering tillträder.

Stefan Löfvens pressekret­erare bekräftade att Löfven träffade Moderatled­aren Ulf Kristersso­n i går. Men i övrigt kommer inga kommentare­r från Socialdemo­kraterna.

 ?? Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT/ARKIV ?? KAN REGERA LÄNGE. Den nuvarande övergångsr­egeringen.
Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT/ARKIV KAN REGERA LÄNGE. Den nuvarande övergångsr­egeringen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden