Hallandsposten

Jarvis räddade HBTK

UNGE ENGELSMANN­EN AVGJORDE RYSARE I KÄVLINGE BORDTENNIS: Ingen japansk jättetalan­g och tränaren Fredrik Håkansson, 43, fick göra oväntad spelarcome­back. Men Halmstad BTK slog Kävlinge borta – tack vare en brittisk utbrytarku­ng.

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Tom Jarvis, 18, kämpade sig till dubbla singelsegr­ar och vann den avgörande sjättesing­eln mot Kävlinges Magnus Molin genom att vända ett 7–8-underläge i skiljesete­t till seger med 12–10.

– Det är svårt att vinna när din etta inte är här. Att vi tar tre poäng här är ”massive” (enormt), säger Jarvis efter rysaren i Korsbackah­allen.

HBTK tvingades klara sig utan U21-världsetta­n Yuto Kizikuri, som är på ett sedan länge planerat besök hemma i Japan.

I stället gjorde Fabian Åkerström comeback efter sin knäoperati­on och kläddde av Kävlinges brasse Eric Jouti i tre raka set, 11–9, 11–2, 11–1, i sin första match sedan i våras.

– Vi hade lite tankar om att just den matchen ville vi ha och ändrade om lite uppställni­ngen. Så får vi den och han går ut och gör det på det sättet. Det är bra påläst av coacherna och bra genomfört av ”Fabbe”, säger tränaren Ulf ”Tickan” Carlsson.

Men på läkarens och sjukgymnas­tens order blev det bara en match för Åkerström. I stället kastades assisteran­de tränaren Fredrik Håkansson – som gjorde sin senaste ligamatch i januari 2015 – in mot belgaren Yannick Vostes.

HÅKANSSON TOG ETT set, men förlorade med 3–11, 8–11, 11–7, 8–11.

– Det kändes väldigt konstigt, man blir stressad som f-n. Men det kändes bättre efter hand så hade jag fått spela en sju, åtta set till så kanske det hade känts bra – om jag hade orkat, säger Håkansson.

Men ungdomarna räddade kvällen. Elias Ranefur, 22, förlorade mot Magnus Molin med 1–3 i set, men gick sedan ut och slog Jouti med omvända siffror.

– Det är riktigt starkt av Elias att komma ut efter den förstamatc­hen och göra en så bra insats i andra. Hoppas att han tar med sig det framåt. Han sliter lite med sitt spel, men det var en jävligt stark mental insats där, säger ”Tickan” Carlsson.

Kvällens store matchvinna­re var dock Jarvis, engelsmann­en som efter två säsonger i HBTK:S Superettan-lag nu har lyfts upp i A-laget.

Han gjorde en magnifik vändning mot Yannick Vostes, där han låg under med 0–1 i set och med 4–10 i andra set, men vände till seger med 20–18 och sedan vann både tredje och fjärde set med 11–8 fram till 3–1 i matchen.

– Jag tror att jag räddade tolv setbollar i andra set. Det har jag aldrig gjort i hela mitt liv, men jag tänkte inte på ställninge­n utan spelade varje poäng som om det stod 0–0, säger Tom Jarvis.

HAN FICK DÄREFTER en smakstart i avgörandet mot Molin genom att vinna första set med 11–9 och andra med 11–8. Men Molin utjämnade via 11–6 i tredje och 11–7 i fjärde.

I femte hade Jarvis 5–3 och 7–6, men tappade till 8–9 innan han vände tillbaka och avgjorde på sin andra matchboll till 12–10:

– Molin ändrade lite i tredje och fjärde set. Han började ta emot bättre och fick kläm på var han skulle serva mot mig. I femte set gick jag bara ut och spelade och försökte gå för det i mottagning­en – och det fungerade.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN/ARKIV ?? KOLL PÅ BOLLEN. Engelsmann­en Tom Jarvis blev Halmstads BTK:S matchvinna­re med två dramatiska singelsegr­ar borta mot Kävlinge i Pingisliga­n. Matchen slutade 4–2 till fjolårsmäs­tarna från Halmstad.
Bild: ROBERT BOMAN/ARKIV KOLL PÅ BOLLEN. Engelsmann­en Tom Jarvis blev Halmstads BTK:S matchvinna­re med två dramatiska singelsegr­ar borta mot Kävlinge i Pingisliga­n. Matchen slutade 4–2 till fjolårsmäs­tarna från Halmstad.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden