Hallandsposten

Little Jinder stökar sig fram längs sin egen väg

- JOHAN LINDQVIST

POP

LITTLE JINDER Hejdå (Warner)

Little Jinder är kanske inte svensk popmusiks enfant terrible, men hon är tveklöst besvärliga­re än många av sina kollegor.

Nu tror jag knappast att man kan jävlas med Little Jinder och hon har tveklöst koll på sin musik. Men hon tillåter också sig själv att inte vara så himla .... duktig. Det är modigt eftersom framgång anses välförtjän­t just om man som tjej varit väluppfost­rad, redig och vet hur man uppför sig i möblerade salonger.

LITTLE JINDER SKITER i det där och därmed skaver hon också i den offentliga arenans putsade ramar. Jag tycker om det. Det är en av hennes bästa egenskaper. Möjligen är det också det som hindrar henne från att bli folkkär. Fönstret till vardagsrum­men öppnades i Så mycket bättre, men Little Jinder verkade inte speciellt intressera­d av att spela det spelet.

Inte heller tycks hon särskilt peppad på att vara ”trevlig” och ”underhålla­nde” när hon uppträder live. Kanske orkar hon inte dölja att hon mest är där för sin egen skull. Därför funkar hur som helst Little Jinder, för mig, betydligt bättre på platta.

HÄR NÅR NYANSERNA, inte minst i de oefterhärm­liga (Krunegård ligger närmast till hands om man ändå vill jämföra) texterna, fram. Och eftersom Little Jinder gör ganska hårt producerad musik blir även soundet mer begripligt när man lyssnar i lurar än på ett band som försöker bemästra en festivalsc­en.

Nya albumet ska, titeln till trots, inte tolkas som ett avsked. Det är bara det att Little Jinder är less på att sjunga om krånglig kärlek. I framtiden ska låtarna handla om något annat. Vi får väl se hur det blir med den saken, men tills dess finns här ett antal bra grejer att lyssna på.

SOM DEN KROMADE balladen Goldwing där Johanna och Klara Söderberg gästar. Som den oerhört eleganta och ännu sorgliga Pinocchio

och inte minst den hårt skruvade Ingenting e viktigt

där liksom två sidor hos Little Jinder sjunger duett med varandra. Avslutande Legalize living blir på flera sätt en elektronis­kt byggd, intensivt upplyst brygga över till nästa del av Little Jinders inte helt spikraka framfart.

 ?? Bild: TEITUR ARDAL ?? INGET AVSKED. Little Jinder är less på att sjunga om krånglig kärlek, i framtiden ska låtarna handla om något annat.
Bild: TEITUR ARDAL INGET AVSKED. Little Jinder är less på att sjunga om krånglig kärlek, i framtiden ska låtarna handla om något annat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden