Hallandsposten

Danny blev hemlös när husbåt sjönk

- MICHAEL LARSSON ml@hallandspo­sten.se

”När polis och räddningst­jänst kom till kajen var nästan hela båten under vattenytan.” DANNY AHLNÄS

Planen var att lämna Halmstad och tillbringa vintern i Amsterdam, men när Danny Ahlnäs båt sjönk i söndags förlorade han både sina vinterplan­er och sitt hem. – Jag har varit med om mycket i mitt liv, men det här är något av det värsta som hänt mig, säger han.

Husbåten vid Strandgata­n intill Nissan har varit Danny Ahlnäs hem sedan 2006. Nu inför vintern hade han planer på att lämna Halmstad för att söka sig till mildare breddgrade­r. Södra Danmark eller Amsterdam var tanken.

– Jag har några bekanta där nere som håller på med fiske, och jag tänkte att det skulle bli lite varmare än här uppe. Dessutom har jag bott i Halmstad sedan 2006 så det var dags att flytta på sig, säger han.

Söndagen den 30 september var husbåten lastad och tanken var fylld – då inträffade det som förändrade allt för Danny Ahlnäs.

– Jag låg och kollade på tv i förarhytte­n. Strax innan jag skulle somna så kollade jag nere vid tanken och såg då att en massa vatten hade kommit in. Jag satte på länspumpen men märkte snabbt att vattennivå­n i skrovet inte sjönk, säger han.

DANNY LARMADE räddningst­jänsten men hans husbåt var bortom räddning.

– Det gick väldigt snabbt och när polis och räddningst­jänst kom till kajen var nästan hela båten under vattenytan. Jag har varit med om mycket i mitt liv, men det här är något av det värsta som hänt mig, säger han.

EN STOR DEL av Danny Ahlnäs egendomar, som fanns i båten, gick förlorade. Sedan händelsen den 30 september har han försökt rädda så mycket som möjligt.

– Lyckligtvi­s har jag lyckats rädda de flesta fotografie­r jag har på mina barn. Mina instrument och min hemelektro­nik är det värre med. Och båten är ju helt förstörd, säger han.

Sedan händelsen den 30 september är Danny Ahlnäs bostadslös. Han har fått sova hos vänner, men en långsiktig lösning har ännu inte utkristall­iserat sig.

– Jag visste inte vart jag skulle ta vägen – jag hade inga kläder och stod på kajen. Många har hjälpt mig sedan dess, både med kläder och med sovplats, det är jag evigt tacksam för, säger han.

– Jag måste skaffa mig en ny bostad. Båten är försäkrad och förhoppnin­gsvis får jag en vettig ersättning. Då kanske jag kan sälja min bil och få ihop till en begagnad husbil.

I nuläget pågår en polisutred­ning kring varför Danny Ahlnäs husbåt sjönk. En anmälan om grov skadegörel­se har upprättats.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? BOSTADSLÖS. Den 30 september sjönk Danny Ahlnäs husbåt i Nissan. Nu försöker han rädda så mycket som möjligt av sina egendomar, samtidigt som han är i behov av en ny bostad.
Bild: JARI VÄLITALO BOSTADSLÖS. Den 30 september sjönk Danny Ahlnäs husbåt i Nissan. Nu försöker han rädda så mycket som möjligt av sina egendomar, samtidigt som han är i behov av en ny bostad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden