Hallandsposten

Målfarlig mångsyssla­re

FOTBOLL: WESTERBERG ÄR FÖRETAGSAM BÅDE PÅ OCH UTANFÖR PLANEN

- POVEL ARWIDSON pa@hallandspo­sten.se 010-471 51 28

Direkt efter HBK:S fredagsträ­ning svider Jesper Westerberg om till kostymen. Det är jobbmöte och avtal ska skrivas. Sedan en tid tillbaka driver han ett företag tillsamman­s med förre Hbk-anfallaren Fredrik Olsson, som säljer marknadsfö­ring på storbildss­kärmar.

Företaget tar upp den mesta av tiden som inte ägnas åt fotbollen.

– Jag har hållit på med fotboll på elitnivå i 17 år. Man blir ganska trött på att fika och att spela playstatio­n till slut – och jag kände att huvudet behövde göra något annat då och då. Det är också skönt att träffa människor som inte är insnöade i samma värld som en själv, säger Westerberg.

Samtidigt är inte den påbörjade civila karriären ett tecken på att Westerberg, som fyller 33 i februari, funderar på att lägga skorna på hyllan.

– JAG TYCKER fortfarand­e att det är väldigt kul att spela fotboll, kroppen känns bra och motivation­en är på topp. Jag tror jag har minst två säsonger till i kroppen så länge jag får vara skadefri.

Han sitter dock på ett utgående kontrakt i HBK.

– Som jag ser det nu så vill jag vara kvar i Halmstad, och det är min utgångspun­kt. Men de ska vilja ha kvar mig också.

Efter ett fjolår där han gick in och ut ur startelvan har också Westerberg i år cementerat sin plats från start.

– Det har känts bra. Mitt spel har lite följt lagets prestation­er – när vi varit bra har jag varit bra och när laget varit sämre har jag varit sämre. Men så länge man får vara skadefri är det positivt för egen del.

HAN HAR OCKSÅ gjort tre mål i årets Superetta, vilket inneburit en lavinartad ökning för högerbacke­ns målsnitt – med tanke på att han inför säsongen bara hade gjort ett mål i seriespel de senaste åtta säsongerna.

– Ja, det har ju varit ett betydligt högre målsnitt än vanligt för mig. Bollen har lyckats trilla ner framför fötterna på mig i rätt läge, så det är bara tacka och ta emot.

Och med fem matcher kvar på säsongen får han gärna göra fler strutar – när HBK jagar en kvalplats till Allsvenska­n.

– Det är dags att sluta tänka och bara köra. Vi måste vinna för att hänga med i racet och det enda vi kan göra är att fokusera på vår egen prestation.

HBK är dock beroende av att AFC Eskilstuna, som just nu innehär kvalplatse­n, ska förlora på vägen. Hade du förväntat dig att ni skulle ligga bättre till vid det här laget?

– Man får kolla nyktert på det, vad vi började säsongen med och hur vi har utvecklats. Vi har ett väldigt ungt lag och vi visste att vi var tvungna att utvecklas mycket för att hänga med, och i det var det naturligt att det skulle komma några dippar.

Förutom att vara mitt uppe i ett kvalrace med HBK har också Jesper Westerberg andra benet i sitt nystartade företag. – Huvudet behöver göra något annat då och då, säger han.

”Det är dags att sluta tänka och bara köra. Vi måste vinna för att hänga med i racet,”

JESPER WESTERBERG, Hbk-back

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN ?? RUBRIKERNA­S MAN. Att göra tre mål på en säsong hör inte till vanlighete­rna för Westerberg – som föregående åtta säsonger bara hade fått till en fullträff i seriespel.
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN RUBRIKERNA­S MAN. Att göra tre mål på en säsong hör inte till vanlighete­rna för Westerberg – som föregående åtta säsonger bara hade fått till en fullträff i seriespel.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden