Hallandsposten

Hylte/halmstad oftare i Hylte

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Hylte/halmstad går tillbaka till rötterna. Från och med lördagens elitseried­erbyn mot Gislaved (damerna) och Örkelljung­a (herrarna) kommer fler hemmamatch­er att spelas i Örnahallen i Hyltebruk.

Förra säsongen spelade Hylte/halmstads båda elitlag bara fem av 37 hemmakampe­r i elitserier­na och Sm-slutspelen i Hyltebruk. Resten gick i Halmstad. Den noteringen slås nu redan under oktober månad, då dam- och herrlagen hinner spela tre hemmamatch­er vardera i Örnahallen.

HYLTE/HALMSTADS ordförande Leif Nilsson säger:

– Det är en bättre fördelning på hur vi spelar i år än förra säsongen. Vi har en hall där uppe och så har vi en i Halmstad och då gäller det att fördela så vettigt som möjligt. En anledning är också att i arenan i Halmstad blir vi utknuffade om det är andra saker på gång och då har vi Örnahallen att ta till.

Exakt hur fördelning­en kommer att se ut kan Leif Nilsson dock inte säga i dag, bland annat beroende på de nya fortsättni­ngsseriern­a som delar elitserier­na i två delar i februari och mars.

HYLTE KOMMUN beslöt i vintras att successivt sluta ge elitstöd till Hylte/halmstad – som förra säsongen fick 150 000 kronor av kommunen – och i stället fördela pengarna till breddidrot­ten.

– Vi saknar dem i Örnahallen i Hyltebruk, sade kommunstyr­elsens ordförande Ronny Löfquist (S) då. Är det också en faktor i att ni nu vill synas mer i Hyltebruk?

– Nej, det är det inte. Oavsett om vi hade haft en annan fördelning så hade den diskussion­en kommit upp ändå, svarar Leif Nilsson.

SAMTIDIGT SKICKAR H/hbasen en passning i motsatt riktning:

– De som för den diskussion­en – hur många matcher har de sett i Örnahallen? Jag vet inte. Vi har faktiskt politiker som ser nästan varenda match i Halmstad arena. Varför gör de det? Det kan en spekulera i.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden