Hallandsposten

Säsongen slut för Malmberg

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Anton Malmberg har fått lämna sjukhuset. Men det blir inget mer spel under den här säsongen för Halmstad Hammers-centern, som drabbades av en blödning i hjärnan när han tacklades in i sargen mot Kallinge/ronneby.

– Det är jättetråki­gt tycker vi. Men nu är det viktigaste att han blir frisk och kry, säger Hammers tränare Fredrik Johansson.

Det var efter knappt fem minuter i onsdagens 2–5-förlust hemma mot Kallinge/ Ronneby som Anton Malmberg, 25, tacklades in i sargen i mittzonen. Han blev liggande på isen och fick hämtas i ambulans med nacken och ryggen fixerade.

FÖRST PÅ FREDAGEN fick han lämna sjukhuset.

– Det är en kraftig hjärnskakn­ing, men man har också hittat en liten två millimeter­s blödning i hjärnan som man måste vara försiktig med, förklarar Fredrik Johansson och fortsätter:

– Han mår ganska bra – jag pratade med honom på eftermidda­gen här – men det är klart att han är omtöcknad.

Något mer ishockeysp­el är emellertid inte att tänka på för Anton Malmberg åtminstone under återstoden av den här säsongen.

– Han har fått sex månader borta från hockeyn. Sedan får vi se. Han har ett liv efter hockeyn också och får han en smäll till på det här viset kan det vara... inget bra alls, säger Hammersträ­naren.

Spelaren i Kallinge/ronneby som tacklade Anton Malmberg fick matchstraf­f. Kan det bli aktuellt med ytterligar­e straff?

– Nej, inte vad vi vet i alla fall i dagsläget. Det är upp till domaren att göra en anmälan i så fall. Men de får ju också reda på att det är slutspelat nu, och de har också hört av sig från Kallinge och hälsat till honom, säger Fredrik Johansson.

HAMMMERS, SOM fortfarand­e inte har vunnit i höst, är spelledigt i helgen. Nästa match är mot Mörrum på onsdag.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? SLUTSPELAT. Anton Malmberg förs av isen under överinseen­de av Hammers sjuksköter­ska Malin Fredriksso­n. Nu har läkardomen kommit: inget mer ishockeysp­el under den här säsongen.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV SLUTSPELAT. Anton Malmberg förs av isen under överinseen­de av Hammers sjuksköter­ska Malin Fredriksso­n. Nu har läkardomen kommit: inget mer ishockeysp­el under den här säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden