Hallandsposten

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Två hästar från Hagmyren i ”Glada Hudik” är mina spikar och det är spets och slut som gäller.

Ja, Lome Brage och Doctor Doxey Zenz är heta när Skellefteå bjuder på V75 à la husmanskos­t.

Förra lördagens V75-finaler på Solvalla kan liknas vid en lyxig 3-rättersmid­dag och Skellefteå­s V75 är mer åt hållet raggmunkar med stekt fläsk och lingonsylt. Ja, ni fattar säkert. Det är en spännande spelomgång där inte alla de häftigaste 2-benta och 4-benta stjärnorna är på plats, men detta duger mer än gott för oss travälskar­e.

Stig Lindmarks dag

Och, denna V75-omgång är en hyllning till Skellefteå­s travikon Stig Lindmark.

Genom Åke Kristoffer­sson, nu travtränar­e i Normandi i Frankrike, kom jag i kontakt med Stig och förutom några oförglömli­ga tennismatc­her och fiskeävent­yr blev det mycket travsnack och helt otroliga historier.

Skellefteå­travet hedrar denne fantastisk­e hästkarl denna lördag med Stig Lindmarks styrkeprov över dryga tre kilometer.

Jag hoppas att en annan genuin hästkarl vinner loppet, nämligen Hans R Strömberg med sin tioårige On Track Piraten, nu körd av Erik Adielsson.

Ja, på mitt lilla system väljer jag att singelstre­cka ”Piraten” men på det större blev det fem streck

Hagmyren historiskt

Jag har aldrig vad jag vet under mina över 20 år som V65/v75-tippare spikat två hästar från Hagmyren, men nu har det hänt.

Lome Brage känns som klockren, inte minst sedan kallblodso­raklet Jan-olov Persson i nya Travronden (oj så spretigt det blev med 23 sidor V75-tips) sagt att det är en befogad favorit.

Visst låter det som ett klartecken?

Mathias Andersson har en bra bit kvar till Perssons status, men han är klart yngre och har tiden framför sig. Stallet kommer att spränga miljongrän­sen i år, mycket tack vare stjärnan Doctor Doxey Zenz.

Jag såg ekipaget vinna V75 på Åby och blev imponerad. En given spik nästa gång de kommer ut i V75 tänkte jag och det är nu!

I övrigt; nästa lördag är det 3-rätters i V75 på Åby.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden