Hallandsposten

”Halmstad - VILL NI DANSA?”

ALCAZAR SÄGER ADJÖ TILL FANS I HALMSTAD

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

Disko disko disko! Halmstad arena pumpade när Alcazar stod på scen, och redan vid första låten blev det diskodans. – Jag vet att Andreas är riktigt peppad inför turnén, säger pojkvännen Daniel Mitsogiann­is, som var på plats.

Det finns en ganska stor risk att ordet disko återupprep­as ett antal gånger i den här texten – men det finns väl inget annat bättre ord som passar in när man talar om just Alcazar?

I går var det alltså premiären av Alcazar ”20 years of disco – Mission completed”, som är gruppens avslutning­sturné. Efter 20 år ska de nu sluta, och i Halmstad arena var hela 2 000 danssugna människor på plats för att säga adjö.

– De är ju bara så himla bra! Pigga, glada och de sprider så mycket kärlek. I kväll blir det disko, säger Rolf Bengtsson från Veinge, som är på plats tillsamman­s med Helén Bengtsson och sonen Anton.

ÄVEN TROGNA FANS från Stockholm var redo att svänga sina lurviga.

– Vi har följt dem överallt i många år nu, vi har varit på många konserter och premiärer, även tittat när de har varit med i mello. De är verkligen bra, säger Hasse Gustafsson. Hur mycket ska ni dansa i kväll?

– Väldigt mycket! De sprider så mycket energi, säger sällskapet Berit Windeskog.

Och som det svängde. Redan när första låten ”Alcastar” gick i gång stod folk upp och klappade i takt till musiken. Ännu bättre blev det när Andreas Lundstedt ropade ut till publiken: ”Halmstad – VILL NI DANSA?”. De ville Halmstad uppenbarli­gen.

FÖRE KONSERTEN MINGLADE HP med glada besökare och stötte då ihop med Andreas pojkvän Daniel Mitsogiann­is och kompisen Angelina Ersarp.

– Det känns fantastisk­t att vara här på premiären av deras avslutning­sturné. Sista konserten kommer såklart bli väldigt smärtsam för dem, men jag vet att de tycker att det här är jätterolig­t – och de tycker även att det ska bli spännande att få göra något nytt. Jag kan säga att Andreas kommer absolut inte att sluta med disko efter det här, skrattar Daniel och Angelina tar vid:

– De är så fantastisk­a och de har verkligen tränat in i det sista – det ska bli hur kul som helst att få vara med på deras sista resa ihop.

HP har tidigare pratat med Tess Merkel, och på frågan om det här verkligen är slutet, var svaret ja. Men fansen tror annat.

– Jag tror att vi kommer att se mer av dem, de fortsätter säkert i tio år till. Jag hoppas i alla fall det, säger Ingemar.

Harriet Einerborg, från Knäred, håller med.

DANIEL MITSOGIANN­IS Anderas Lundstedts pojkvän

På hallandspo­sten.se finns fler bilder från Alcazars spelning på Halmstad arena.

 ??  ??
 ??  ?? RÖJDE. Efter 20 år som en trogen Alcazar-medlem är det nu dags för Andreas Lundstedt att ta farväl av fansen.
RÖJDE. Efter 20 år som en trogen Alcazar-medlem är det nu dags för Andreas Lundstedt att ta farväl av fansen.
 ??  ?? DISKOSUGNA. Marie och Anita tycker att glitter och glamour – och såklart gillar de
DISKOSUGNA. Marie och Anita tycker att glitter och glamour – och såklart gillar de

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden