Hallandsposten

Slutsålt till En kväll för boken

- KARIN BERGH kb@hallandspo­sten.se

Intresset för En kväll för boken har varit rekordstor­t i år. Redan nu är biljettern­a slutsålda till Halmstads teater den 8 november.

Malou von Sivers, Stefan Einhorn, My Feldt, Anders de la Motte, Jack Werner plus Ingrid och Joachim Wall – Kim Walls föräldrar, verkar vara gäster som faller hallänning­arna i smaken. Det är fortfarand­e drygt en månad kvar till evenemange­t men det är alltså redan slutsålt. Halmstad teater har 900 platser.

– Vi sålde slut förra året och jag kunde inte drömma om att vi skulle göra det i år igen. Det känns jätterolig­t. Boken är verkligen inte död, säger Marianne Holm, konferenci­er för fjärde året i rad och tidigare politisk redaktör på Hallandspo­sten.

Varför är evenemange­t så populärt tror du?

– Jag tror att det ger mycket att lyssna på en författare live, det blir liksom en dimension till. Dessutom är det en bra mix i år. Malou har sin publik med tanke på hennes tv-program, Kim Walls föräldrars historia är naturligtv­is enormt tung men också en historia som kanske måste berättas någonstans, Einhorn är bra på scen, Anders de la Motte är intressant för deckarpubl­iken, My Feldt är en härlig lokal profil och Jack Werners bok är väldigt aktuell... ja, det är en bra blandning helt enkelt.

Kommer man fortfarand­e att kunna arrangera författark­vällar om 20 år?

– Jag hoppas och tror det. Man kan dra parallelle­r till musikbrans­chen. När artisterna inte kan livnära sig på skivförsäl­jning längre så drar de in pengar på konserter. Det är lite samma sak för författark­åren, livemötets betydelse kommer nog att öka. Jag är väldigt tacksam över att det finns författare som vill dela med sig på det här viset.

Varför är litteratur viktigt?

– Vi behöver läsa. Fiktionen erbjuder en flykt in i en annan värld och facklitter­aturen lär vi oss av. Och jag tror att båda formerna är viktiga. Fotnot: HP återkommer med längre presentati­oner av de inbjudna författarn­a och deras böcker.

 ?? Bild: HP/ARKIV ?? FÖR FJÄRDE ÅRET. Marianne Holm är konferenci­er för En kväll för boken.
Bild: HP/ARKIV FÖR FJÄRDE ÅRET. Marianne Holm är konferenci­er för En kväll för boken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden