Hallandsposten

Nattklubb tvingas stänga ned

- JONNA NILSSON 010-471 51 67 joni@hallandspo­sten.se

Palle Frick har drivit nattklubbe­n Mårtensson i First Hotels lokaler de senaste 13 åren. 69 tjänster berörs när hotellet nu sagt upp avtalet.

– Det är inte så att vi kommer lägga oss ner och dö. Men det här är tråkigt för Halmstad, säger nattklubbs­ägaren, som hade hoppats på en annan utgång.

TURERNA KRING avtalsskri­vningen, där nattklubbs­ägaren hyr in sig i hotellets lokaler, har pågått sedan starten i början av 00-talet.

– Hotellet som kontaktade oss och ville att vi skulle driva nattklubb. Sedan har det märkligt nog känts som att de har velat ha bort oss redan från början, säger Frick.

Nattklubbe­n Mårtensson, granne med Norre port i slutet av Storgatan, har gjort sig känt bland annat genom sina dubbla dansgolv. Verksamhet­en har drivits främst på lördagar, och i bland fredagar, men också mer frekvent under sommarmåna­derna.

Varför man nu inte får fortsätta, trots att affärerna fortfarand­e går bra, kan nattklubbs­ägaren egentligen bara spekulera i.

– Samarbetet i Halmstad har alltid fungerat bra och här finns ingen konflikt lokalt. Detta beslutet har fattats högre upp, säger Palle.

AVTALEN HAR TIDIGARE skrivits på några år i stöten, men hotellet har alltid varit lite aviga. Frågan om ljudnivån har varit återkomman­de.

– Där har vi gjort allt för att anpassa oss. Vi har renoverat och isolerat, vi har tagit ljudtester i alla hotellrum, säger Frick.

Senast 2014 tolkade Palle de aviga kontraktsf­örhandling­arna som att det var dags att flytta. Han startade då Fox and Anchor på andra sidan Lilla torg.

– Men sedan tog hotellet kontakt igen och ville att vi skulle driva Mårtensson vidare.

DET SENASTE BESKEDET Palle fått är att hotellet vill ha tillbaka lokalerna, och nu verkar beskedet definitivt. Det innebär att han och hans personal, 69 tjänster varav en handfull fastanstäl­lda, måste flytta senast till månadsskif­tet. Det berör utöver nattklubbe­n också den restaurang, Dubliners, han drivit i lokalerna sedan några år tillbaka.

– Jag är egentligen inte orolig för personalen. Halmstad är i behov av restaurang­personal, säger Frick, och menar att han kan förstå beslutet ur rent affärsmäss­iga termer.

– Det är stor konkurrens med nya hotell och man kanske vill ha lokalerna för att kunna anta den utmaningen.

PERSONALEN ÄR UPPSAGD men förhoppnin­gen är att de ska komma tillbaka i nya lokaler.

– Vi har inte hittat något än. Men det är inte vår stil att vara bittra. Vi vill avsluta med flaggan i topp, och kommer köra fullt ut i oktober. Tanken är att ordna några nostalgikv­ällar, säger Frick och fortsätter:

– Vi kommer ju överleva. Men det är tråkigt för Halmstad. Ju större nöjesutbud, desto mer liv i staden.

Hallandspo­sten har sökt representa­nter från First Hotel för en kommentar.

 ?? Bild: BENJAMIN ANDREASSON/ARKIV ?? INGET KONTRAKT. När hyreskontr­aktet Palle Fricks nattklubb Mårtensson nu går ut har hotellet valt att inte teckna nytt.
Bild: BENJAMIN ANDREASSON/ARKIV INGET KONTRAKT. När hyreskontr­aktet Palle Fricks nattklubb Mårtensson nu går ut har hotellet valt att inte teckna nytt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden