Hallandsposten

Nya styret i Laholm redogörs

- SANDRA KILLGREN

Beskedet har dröjt men nu verkar den sista pusselbite­n fallit på plats. I dag presentera­s ett nytt politiskt styre i Laholm.

Förhoppnin­gen var att det nya politiska styret skulle kunna presentera­s senast i fredags, men så blev inte fallet. Ett avgörande besked drog ut på tiden.

– Vi är inte färdiga ännu. Den sista pusselbite­n fattas men jag hoppas vi får ett avgörande besked under kvällen, sade Erling Cronqvist (C) på fredagseft­ermiddagen.

I lördags meddelade centerpart­isten att det avgörande beskedet kommit. Det innebär att Allianspar­tierna och Miljöparti­et kommer att presentera ett nytt politiskt styre i Laholm och det styret kommer att avslöjas klockan 9:30 i dag, måndag.

Erling Cronqvist, som aspirerar på att bli kommunstyr­elsens ordförande, vill inte berätta något om styret innan måndagens presskonfe­rens. Han säger inte heller om det handlar om ett majoritets­styre.

– Många försöker lista ut hur det kommer bli men vi väntar till på måndag med att presentera det. Sista pusselbite­n kom på plats i fredagskvä­ll, säger han.

Det har snart passerat en månad sedan valet hölls. Femklövern­a (M, C, L, KD och MP) har tidigare meddelat att de vill fortsätta regera i Laholm, men eftersom de tappade sin majoritet i valet behöver de nu stöd av ytterligar­e partier för att få en majoritet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden