Hallandsposten

Elvis levererar i Hylte

- CARL POTVIN JOHANSSON

För sextonde året arrangeras Elviskväll­arna i Hyltebruk och intresset var lika stort som vanligt. Nio solister och 14 musiker levererade ett trettiotal Elvislåtar under fyra fullsatta shower i helgen.

– Det finns två saker som är heliga för oss i oktober. Det är älgjakten och så är det Elviskväll­arna, säger ”Presleyden­t” Johan Bergström, vid inledninge­n till årets andra föreställn­ing av Elviskväll­arna på Forum i Hyltebruk.

Han får medhåll av publiken på Forum. Liksom under premiären är det helt fullsatt.

– Premiären gick fantastisk­t bra, allt satt som en smäck och publiken var jättenöjd, säger Bergström och berättar att det är så gott som fullbokat på helgens alla fyra föreställn­ingar.

ANNONSERIN­G i dagspress lockar folk från hela Halland, samt från Gislaved, Värnamo och Jönköping-hållet. Men även längre bort än så.

– I år har vi publik från så långväga håll som Dalarna och Köpenhamn. Det är mycket ryktesväge­n som det spritt sig genom åren, tror Bergström.

Att folk åker långväga för Hyltes Elviskväll­ar kanske vittnar om kvaliteten på eventet, för just Elvis är inte Hylte ensamma om att uppmärksam­ma.

– Det finns liknande Elvisarran­gemang på flera andra orter. Just nu är Elvis jättepopul­är och har varit i några år, säger solisten och körsångare­n, Roger Lindroth.

– Vi mognar väl och kvaliteten ökar. Man mår bra av att förkovra sig och det är en glädje att göra det man gör så bra som möjligt, säger violiniste­n Jörgen Arvidsson som spelar med i bandet för sjunde året i rad.

ETER DEN PAMPIGA öppningskl­assikern Also sprach zarathustr­a, som Elvis öppnade varje konsert med mellan 1971 och 1977, äntrar Roger Fredriksso­n scenen som Elvis. I år är det tioårsjubi­leum för Fredriksso­ns medverkand­e i arrangeman­get och han tycker bara det blir roligare att medverka.

– Det är som alla årets högtider på en och samma helg. Att få sjunga Elvis är kul och med dessa oerhört rutinerade musiker är det en fröjd. Allting runt omkring, publiken och gänget känns som en stor familj, säger han och genklang hörs från flera håll i logen.

Elviskväll­arna hålls i år för sextonde året i rad och flera av besökarna som HP pratar med har varit här många gånger tidigare.

Göran Högberg från Långås, mellan Falkenberg och Varberg, är här för andra gången.

– Jag måste erkänna att Elvis inte är min stora idol, men när jag var här för två år sedan blev jag begeistrad. Jag blev nästan tagen, det var så bra! De här inhemska artisterna som är så bra, det är helt fantastisk­t egentligen, säger han och hoppas på en lika bra show i år.

I två akter på en timme vardera bjuds publiken på en härlig blandning av kända och mer okända Elvisnumme­r, framförda av nio olika solister och en del duetter därtill.

 ?? Bild: CARL POTVIN JOHANSSON ?? FULLSATT SHOW. Elviskväll­arna i Hyltebruk lockade många besökare.
Bild: CARL POTVIN JOHANSSON FULLSATT SHOW. Elviskväll­arna i Hyltebruk lockade många besökare.
 ??  ?? SOLIST. Anna Robertsson sjöng en smäktande tolkning av Young and Beautiful.
SOLIST. Anna Robertsson sjöng en smäktande tolkning av Young and Beautiful.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden