Hallandsposten

Laholm klarade sig kvar – Astrio tvingas kvala

- THOMAS ENGMAN

”Vi jagade hela vägen in i kaklet.” OTTO NILSSON Spelare i Laholms FK

Efter sex säsonger gjorde Peter Åberg sin sista match som tränare i Laholm. Epilogen mot Vejby blev inte oväntat en rysare och känslorna svallade nästan över när kontraktet var säkrat. – Otroligt skönt och laget har visat moral och karaktär de senaste tre veckorna, betonar Peter Åberg.

LAHOLM 2 VEJBY 1

Hotet om kvalplats eller i sämsta fall degraderin­g hängde som ett tungt ok men Laholms spelare hanterade situatione­n väldigt bra.

– Jag tycker vi vinner välförtjän­t och det var en positiv effekt med mycket folk på läktaren som skapade en tät inramning, berömmer Åberg.

BLAND MÅNGA HJÄLTAR i Laholm visade framförall­t Otto Nilsson vägen med sitt uppoffrand­e spel. Förra säsongen spelade 23-åringen i Ysby i division 7 och trots en elak fotskada på vårsäsonge­n har han tagit stora kliv och fick sitt stora genombrott.

– Jag är otroligt glad för det förtroende som Peter gett mig, ler Otto.

För Otto blev det en ovan roll på topp i den här kvalfyllda matchen.

– Jag brukar spela på en kant men fick ligga där framme och jaga den här gången, och jag har nog aldrig sprungit så här mycket.

I Hannes Perssons frånvaro (avstängd) tog Otto den nya uppgiften på största allvar. Till sist lyckades han med matchens prestation via en lång löpning i djupled och sedan lyfta fram bollen till Viggo Persson som dundrade in 2–0.

– Det var nog tre spelare som jag fintade bort och vilket härligt avslut från Viggo, myser Otto.

Hemmalaget skapade tidigt tryck i matchen men det dröjde till 43:e minuten innan Besfort Shulemaja nickade in 1–0. Vejby var tvunget att ta tre poäng före att undvika nedflyttni­ng och halvtidsvi­lan gjorde nytta hos skåningarn­a.

– Det blev farligt med alla bollar in i straffområ­det och den här matchbilde­n var inget vi pratade om i halvtid, konstatera­r Peter Åberg.

UTAN STORSPELAN­DE målvakten Markus Johansson som stoppade flera halvchanse­r hade det kunnat gå riktigt illa för hemmalaget. 2–0 målet kom som en stor befrielse men till sist lyckades Vejby spräcka nollan efter en hörna. Stämningen blev ödesmättad runt arenan men hemmalaget klarade ut stormen.

– Vi jagade hela vägen in i kaklet, skrattar Otto Nilsson.

Peter Åberg lämnar med flaggan i topp men hur framtiden ser ut för honom är inte bestämt.

– Jag behöver miljöombyt­e och målsättnin­gen är att träna ett seniorlag, avslutar han.

 ??  ??
 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? KLARAT KONTRAKT. I den sista omgången i division 3-fotbollen vann Laholms FK mot Vejby och tog sig upp ovanför det negativa kvalstreck­et.
Bild: ROGER LARSSON KLARAT KONTRAKT. I den sista omgången i division 3-fotbollen vann Laholms FK mot Vejby och tog sig upp ovanför det negativa kvalstreck­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden