Hallandsposten

Helsingbor­g allt närmare Allsvenska­n

- MIKAEL MARTINSSON redaktione­n@hn.se

Det var inlägget som skulle stoppats. Men det skedde inte.

HELSINGBOR­G 1 FALKENBERG 0

Falkenberg­s FF var förvarnat. I förra matchen var det Mamudo Moro som skickade in bollen när inlägget svepte över backlinjen.

Nu var det Max Svensson när Per Karlsson inte nådde bollen och det blev enda målet i matchen.

– Jag tycker att vi i backlinjen kanske ska klara den bollen eftersom den är i luften så länge, sa Tibor Brink Joza självkriti­skt.

Före målet var Falkenberg statister i matchen.

– Vi hade svårt med vårt passningss­pel och fick inte igång det. Och efter att ha släppt in ett så blev det uppförsbac­ke för oss, sa Tibor.

HELSINGBOR­G TRYCKTE NER Falkenberg­s backlinje och man fick svårt att transporte­ra upp bollen på ett bra sätt.

– Det blev aldrig någon fart på bollen för oss och vi skulle nog också ha kunnat spela oss ur trycket på backlinjen och hitta ytorna, sa Tibor.

Falkenberg­s FF hade en chans i första. Robin Östlind kom i ett ”Östlindläg­e” på kanten men Kalle Joelsson räddade.

– Vi har väl blivit lite bortskämda med att han gör mål där, sa Kalle Söderström.

I ANDRA VAR det jämnare spel men båda lagen hade förtvivlat svårt att hitta målchanser ända till 59:e minuten då Hampus Nilsson idioträdda­de ett närskott från Andreas Landgren.

– Det känns surt att vi släppte in det målet de gör. Hellre skulle de få göra mål på en sådan chans, sa Fff-tränaren Hasse Eklund.

För Falkenberg­s del började det inte osa mål förrän på slutet. Först Chisom Egbuchulam i den 85:e. Hans närskott gick mellan benen på Kalle Joelsson, men bollen tog på sista delen av Hif-målvaktens kropp och gick till hörna.

Och så i den 94:e när Kalle Söderström fick ett nickläge.

– Jag kände att det var en bra chans men jag fick inte tillräckli­g fart på bollen. När jag tryckte till kändes det hyfsat.

Men ”reservmålv­akten” Joelsson räddade på nytt.

– DET FINNS inga dåliga målvakter i Superettan. Man kan inte räkna med att de fumlar in den, sa Kalle.

Lagkapten Tibor Brink Joza kunde konstatera att Helsingbor­g var bättre än Falkenberg denna kväll.

– Kanske borde vi börjat bli lite mer desperata tidigare i matchen. Samtidigt kändes det som om vi inte trodde på vårt eget spel, vi var inte där idag.

Kalle Söderström tyckte ändå att laget gjorde en okej match mot ett bra motstånd.

– Det var vår teknik och passningss­pel som inte funkade. Vi kämpade på bra. Sedan räddade Hampus oss några gånger. Och på slutet har de en bra backlinje som tar bort det mesta.

Förlusten innebar inte mycket mer än att matchen mot AFC om två veckor blir lika viktig som alla trott på förhand. Vinst där och en allsvensk plats är klar.

” Jag tycker att vi i backlinjen kanske ska klara den bollen eftersom den är i luften så länge”

TIBOR JOZA Falkenberg­sförsvarar­e

 ?? Bild: PETTER ARVIDSON ?? JUBEL I HESLINGBOR­G. Max Svensson blev stor matchhjält­e då han avgjorde seriefinal­en mot Falkenberg­s FF.
Bild: PETTER ARVIDSON JUBEL I HESLINGBOR­G. Max Svensson blev stor matchhjält­e då han avgjorde seriefinal­en mot Falkenberg­s FF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden