Hallandsposten

Olsson ordnade Halmias andraplats

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se

Halmias damer avslutade säsongen med en seger mot Södra Sandby på hemmaplan. Det gav laget andraplats­en i tabellen, klubbens bästa placering sedan 2013.

HALMIA SÖDRA SANDBY

(1–1)

3 1

Redan i den 17:e matchminut­en öppnade Halmia målskyttet när Matilda Olsson sköt 1–0 till hemmalaget.

Visserlige­n kvitterade Södra Sandby till 1–1 genom Isabella Nilsson men det var ändå Halmia som höll i taktpinnen.

I andra halvleken valde ledarstabe­n att göra tre byten vilket renderade i ett högre tempo för Halmia och med det kom också bollinneha­vet.

I DEN 78:E minuten gav Matilda Olsson på nytt Halmia ledningen och i jakten på skytteliga­segern satte Olsson också 3–1 innan matchen blåstes av.

En rättvis och, till slut, ganska enkel seger.

Men trots tre mål från Matilda Olsson stannade hon på en andraplats i skytteliga­n med sina 21 mål under säsongen.

Segern i skytteliga­n tog nämligen Borgebys Michaels Jonsson hand om med sina 24 mål.

Segern innebar att Halmia slutade på en andraplats i tabellen, vilket innebär den bästa säsongen sedan 2013 då laget vann serien och gick upp i elitettan.

SERIESEGER­N GICK I stället till seriesuver­änen Borgeby som vann 20 av 22 matcher och bara noterades för två förluster under hela den gångna säsongen.

Halmia höll samtidigt undan för Hammenhög på tredjeplat­sen och slutade två poäng före.

Helgens avslutning i damernas division 1 innebär också att damtränare­n Mohamed Omar Jama gjort sitt i Halmia och han ämnar nu över huvudträna­rsysslan till Peter Blomqvist.