Hallandsposten

...men för Astrio blev det tvärstopp i derbyt

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

”Jingblad-effekten” räckte inte hela vägen. Astrio tvingas spela återkval till division 3 efter en praktsmäll i sista serieomgån­gen: förlust med 1–4 (0–2) i derbyt mot Snöstorp Nyhem. – Vi var väldigt tagna av stundens allvar i dag, säger Mats Jingblad.

SNÖSTORP NYHEM ASTRIO 4 1

Astrio har spurtat starkt sedan Mats Jingblad tog över som tränare och har öst in mål på slutet.

Men Snöstorp Nyhem har, trots en allt tunnare trupp, också kommit starkt sedan serien vände och slutar fyra. Peter Lindaus mannar har tagit 23 poäng i höst, vilket faktiskt bara överträffa­s av seriesegra­nde Onsala (28).

– De har fått lite förstärkni­ngar och vi är ett spelande lag. Jag tror att just på hösten, det är lite som med Halmia – planerna blir faktiskt bättre efter sommaren och då är det lättare att spela fotboll, säger högerytter­n Ronny Sabo, som anslöt från just Halmia i somras.

ASTRIO BEHÖVDE VINNA derbyt för att säkra fortsatt division 3-spel, men hamnade i underläge redan efter fem minuter då Sabo bröt in från höger och borrade in 1–0 till Snöstorp Nyhem vid stolproten.

Astrio var nära att kvittera då Snöstorp Nyhems målvakt Adrian Sirbu enhandsräd­dade en nickskarv efter en frispark nere vid stolproten – men i stället kom nästa gulsvarta bakslag två minuter före pausen, då Astrioback­en Alexandar Bjelobrk lyfte in 2–0 till Snöstorp Nyhem (där han för övrigt spelade i fjol) i eget mål.

– Vi var tagna av stundens allvar och Snöstorp var klart bättre än vad vi var totalt sett, medger Mats Jingblad och fortsätter:

– Det märktes direkt från start att vi hade jättesvårt med deras aggressiva spel och de fick spela väldigt tufft mot oss på mitten. Vi kunde inte riktigt stå upp mot det.

– Men stor heder till Snöstorp, som jag kanske tycker är seriens absolut bästa lag när de spelar på detta viset.

Alexandar Bjelobrk var nära att ta skadan igen då han satte skallen till på en hörna direkt efter pausen, men Sirbu var med då också.

I stället ökade Snöstorp Nyhem till 3–0 genom vänsterbre­ddaren Gjenis Zeqiri efter 73 minuter.

STEN PREUSS GAV Astrio tillfällig­t hopp genom att reducera till 1–3 tre minuter senare, men mer blev det inte från Söndrumsla­get utan i stället kunde Snöstorp Nyhems målkung Jasmin Barucic fastställa slutsiffro­rna med sitt 22:a mål för året med fem minuter kvar.

Kvalet inleds kommande helg. Fyra lag (ännu oklart vilka) möts i en enkelserie och gör upp om en plats i division 3 nästa år.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? NEDTRYCKTA. Astrios Oliver Hansson var i underläge i den här duellen mot Snöstorp Nyhems Rashid Mohamud och Astrio förlorade Halmstadde­rbyt med 1–4. Därmed tvingas Söndrumskl­ubben kvala för att försöka rädda nytt kontrakt.
Bild: ROGER LARSSON NEDTRYCKTA. Astrios Oliver Hansson var i underläge i den här duellen mot Snöstorp Nyhems Rashid Mohamud och Astrio förlorade Halmstadde­rbyt med 1–4. Därmed tvingas Söndrumskl­ubben kvala för att försöka rädda nytt kontrakt.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden