Hallandsposten

Mårten Larsson blåste igång älgjakten med en hymn till jaktens gudinna Diana.

- FREDRIK LARSSON

Gekås har fått fram ett antal slutkandid­ater till vd-jobbet. Det innebär att Boris Lennerhov, som varit en tillfällig lösning på tjänsten sedan Gekås gjorde sig av med Jan Wallberg, lämnar under våren.

Det var i november förra året som Boris Lennerhov, 62, kom tillbaka som vd på Gekås, en tjänst som han tidigare haft under 15 år.

Nu har det snart gått ett år och en ny permanent vd kommer att presentera­s inom en snar framtid.

– JAG SA när jag hoppade in som vd att det blir tills vi hittar någon ny. För det var inte mitt första val att göra det här igen. Men sen när man gör det får man gilla läget, ge järnet och se till att det blir bra.

– Sen har det dragit ut på tiden med den nya vd:n. Men vi har varit otroligt omsorgsful­la och noggranna i processen. Nu är vi framme så vi har ett antal slutkandid­ater kvar, berättar Boris Lennerhov, som inte vill avslöja mer än så.

Gekås har tagit hjälp av ett rekryterin­gsföretag för att hitta en ny vd.

– Vi har inte råd att misslyckas med den här rekryterin­gen. Nu ska vi ta beslut om vem som är mest lämpad av dem som är kvar. Men vi har haft många att välja på, många har visat intresse, så det har inte varit några problem. Men det räcker inte att vara intressera­d, man ska göra jobbet med. Hur har det varit varit för dig att jobba som vd igen?

– Det har varit fantastisk­t kul. Jag har varit välkommen, vi har gjort en massa bra saker och sprungit åt samma håll. Men det har varit lite för mycket jobb för mig eftersom jag har en del andra uppdrag som jag inte bara kunde slänga åt sidan.

Han är bland annat ordförande i Mio möbler och i Falkenberg Stadshus AB. Dessutom har han engagemang i andra lokala bolag.

– Det tar lite tid. Sen har jag fyra barnbarn som jag gillar skarpt. De har kommit på löpande band och är mellan ett och sex år.

I LÖRDAGS SLOG Gekås alla tiders försäljnin­gsrekord med 38,6 miljoner kronor i försäljnin­g. Tidigare försäljnin­gsrekordet slogs med 1,3 miljoner kronor.

– Vi brukar inte slå rekord förrän i slutet av oktober, eller i början av november. Det här var fem miljoner kronor bättre jämfört med samma lördag ifjol. Så det var enormt bra. Vi har inte haft rekord sen 2015, så det var hög tid, säger Boris Lennerhov.

Han nämner utbyggda avdelninga­r, större kundvagnar och längre öppettider som orsaker till framgången.

– Vi kommer att öka omsättning­en under 2018, lutningen är bra, september var den bästa månaden på många år.

 ??  ??
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? SNART GJORT SITT. Boris Lennerhov fick hastigt hoppa in som vd på Gekås när Jan Wallberg tvingades sluta. Det var sagt från början att Boris Lennerhov var en tillfällig lösnings till en ny vd kom på plats.
Bild: OLA FOLKESSON SNART GJORT SITT. Boris Lennerhov fick hastigt hoppa in som vd på Gekås när Jan Wallberg tvingades sluta. Det var sagt från början att Boris Lennerhov var en tillfällig lösnings till en ny vd kom på plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden