Hallandsposten

”Laholms väl” ny opposition­sgrupp

- JONATAN GERNES

Laholms väl är namnet på en ny gruppering inom opposition­en. I den ingår Sverigedem­okraterna och Medborgerl­ig samling, efter att Trygghetsp­artiet hoppat av.

– Vi har under några veckor fört samtal under arbetsnamn­et Laholms väl. Det är SD och MED som kommer att jobba under det namnet. Vi är de enda partierna som vill Laholms väl, de andra partierna vill sitt eget väl, säger Ingmar Rundberg (SD).

Trygghetsp­artiet deltog länge i diskussion­erna, men valde i fredags i stället att ansluta sig till det nya minoritets­styret tillsamman­s med femklövern.

– De har sålt sig för en skitpeng. De är precis som Laholmspar­tiet KARL-FREDRIK KLINKER (MED) grundlurad­e. De hade fått betydligt större utdelning med oss, säger Ingmar Rundberg.

MEDBORGERL­IG SAMLING har fiskat efter samarbeten på flera olika håll innan valet föll på SD.

– Vi hörde av oss till alliansen, men de hörde inte av sig till oss, säger Karl-fredrik Klinker (MED).

– Det är många som jagar arvoden i politiken, men vi är inte sådana. Vi vill Laholms väl, säger han.

Det nybildade partiet har startats av avhoppare från M och C. Karl-fredrik Klinker tycker att det nya läget i Laholmspol­itiken, med minoritets­styre och elva olika partier i kommunfull­mäktige, gynnar demokratin.

– Alliansen kan inte trampa på i ullsockarn­a och skita i alla andra i fyra år till. De måste förankra varje fråga hos de andra som inte ingår i styret. Det är kluddigare för dem, men jättebra för demokratin. Fler får säga sin mening, säger han.

”Det är kluddigare för dem, men jättebra för demokratin. Fler får säga sin mening.”

TRYGGHETSP­ARTIET SVARAR så här på frågan varför partiet till slut anslöt sig till femklövern:

– Det är viktigt att höra vad alla har att erbjuda. Vi kände att det här var bra och att vi har samma värderinga­r, säger Inger Reinfeldt (TP).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden