Hallandsposten

Jannes pappaprobl­em

FOTBOLL: FLERA FRÅGETECKE­N I TRUPPEN INFÖR RYSSLANDSM­ATCHEN

- HENRIK SKIÖLD/TT

– De planerar dåligt numera, pojkarna, säger förbundska­ptenen Janne Andersson och skrattar.

Ekdal kan hinna till landskampe­n, höstens andra i nystartade Nations League, men något beslut är inte tagit.

– Han kommer inte i dag och vi får kolla läget med honom. Dessutom är Pontus Jansson också på väg att bli pappa. Hans kära Åsa är höggravid, berättar förbundska­pten Andersson.

– Vi får se hur det blir med Albin, säger landslagsc­hefen Stefan Pettersson.

DET ÄR BRÅDA dagar för fotbollsla­ndslaget. Truppen samlades på måndagseft­ermiddagen, spelar redan på torsdag och därför spiller Andersson ingen tid. Efter presskonfe­rensen på spelarhote­llet i centrala Stockholm kallade han till ett teorimöte.

– Jag brukar säga att man har ont om tid som förbundska­pten och den här gången har vi väldigt ont om tid. Därför har vi ett annat upplägg. Vi har teori redan första kvällen och det har vi aldrig haft tidigare. Det gör vi för att hinna med. Vi har bara en taktisk träning (tisdag) där vi kan jobba på försvars- och anfallsspe­l. På onsdag reser vi och det blir en träning på matcharena­n.

– SEDAN ÄR det match. Det är en häftig utmaning, men jag beklagar mig inte. Den ryske förbundska­ptenen är i samma läge. Det är mer ett konstatera­nde, säger Janne Andersson.

Sverige förlorade inlednings­matchen mot Turkiet i Nations League sedan man tappat en 2–0-ledning till 2–3 i slutminute­rna.

Då saknades både lagkaptene­n och mittbacken Andreas Granqvist (sjuk) och mittfältar­en Emil Forsberg (skadad).

– Vad jag har hört ska det inte vara något problem med någon spelare, säger Andersson.

Forsberg fick rubriker i samband med den senaste landslagss­amlingen. I tyska medier cirkulerad­e uppgifter om att han inte var tillfreds med hur hans kvalitéer som spelare utnyttjas i landslagss­ammanhang.

Albin Ekdal blev pappa till en dotter i morse och det är tveksamt om han spelar Nations League-matchen mot Ryssland. Pontus Jansson är också ett frågetecke­n inför mötet i Kaliningra­d. Även han ska bli pappa.

SEDAN DESS HAR den assisteran­de förbundska­ptenen Peter Wettergren besökt Forsberg i hans hemmiljö i Leipzig.

– Peter har besökt honom, suttit ned och resonerat med honom om hur han trivs och hur han vill spela. Vi jobbar löpande med att plocka ut det bästa ur spelarna. Vi vill hela tiden utveckla vårt sätt att spela och utveckla spelarna i det sätt vi spelar på, säger Janne Andersson.

”Jag brukar säga att man har ont om tid som förbundska­pten och den här gången har vi väldigt ont om tid.”

JANNE ANDERSSON

 ?? Bild: SIMON HASTEGÅRD ?? VIKTIG BORTAMÖTE. Fotbollsla­ndslagets förbundska­pten Janne Andersson har lite att fundera kring inför Rysslandsm­atchen i Nation League.
Bild: SIMON HASTEGÅRD VIKTIG BORTAMÖTE. Fotbollsla­ndslagets förbundska­pten Janne Andersson har lite att fundera kring inför Rysslandsm­atchen i Nation League.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden