Hallandsposten

Halmstad missade i målskyttet

- THOMAS ENGMAN

En riktigt bra sista period från hemmalaget­s sida räckte föga mot Hovshaga. Jönköpings­laget höll emot i anstormnin­gen sista två minuterna. Med ett konstmål från Oskar Sundberg på volley från 30 meter som flög in i en tom kasse grusade hemmalaget­s planer på poäng.

– Jag tycker vi är det bästa laget i två perioder och en surt att inte få rättvisa, säger en dämpad Francisco Haraldsson, tränare i Halmstad IBK.

Hemmalaget fick dock för dålig utdelning på sina chanser och även om Adam Andersson sin vana trogen var farlig framåt med två mål saknades effektivit­eten.

”Vi skapar lägen för att vinna matchen men kanske att jag skulle vara aggressiva­re i coachninge­n.” FRANCISCO HARALDSSON

Tränare Halmstad IBK

Hovshaga gled in i matchen på allvar i andra perioden och uppförsbac­ken för Halmstad visade sig bli för brant.

– Vi skapar lägen för att vinna matchen men kanske att jag skulle vara aggressiva­re i coachninge­n, förklarar Haraldsson.

Halmstad fick upp tempot i sista perioden och var långa stunder på motståndar­nas planhalva. Adam Anderssons 2–3 mål gav ny energi men mitt i offensiven lyckades Hovshaga öka på ledningen igen.

– Ja, de får ett läge och vi är nära hela tiden, suckar Hibk-tränaren.

David Göras hittade rätt fram till 3–4 och det följdes av fyra-fem klara lägen men bollen studsade helt enkelt fel väg. Nykomlinge­n Hovshaga med förflutet i elitserien under ikonen Niklas Jihdes ledning kan bli säsongens sensation.