Hallandsposten

Lugonjic såg till att kvaldrömme­n lever

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Det har varit lite si och så med målskyttet i år för fjolårets skyttekung Vuk Lugonjic. Men när Halmia körde över Prespa Birlik på Örjans vall gjorde 22-åringen hattrick.

HALMIA PRESPA BIRLIK 5 0

– Det är som vanligt på Örjan. Vi är starka här hemma och det spelar ingen roll om det är ett topplag eller ett bottenlag vi möter så gör vi det bra, säger Vuk Lugonjic.

Prespa Birlik kom till Halmstad för att ta den poäng som behövdes för att säkra kontraktet.

Matchen blev dock förskjuten och kom inte i gång förrän 19.45 sedan gästerna haft problem med bussen från Malmö.

Den parkerade man bildligt sedan på egen planhalva när Halmia tog tag i taktpinnen och försökte hitta hål i den skånska försvarsmu­ren.

Gästernas taktik höll i 42 minuter.

Då skickade Halmias högerback Erik Ferman in ett inlägg mot bortre stolpen där Lugonjic dök upp och snyggt skallade in 1–0.

BARA MINUTEN SENARE var det dags igen.

Lugonjic fick tag i bollen, snodde runt på en femöring och skickade in 2–0 utan chans för Viktor Jacobsson i Prespa Birliks mål.

– Jag sköt en halvvolley där och det blev helt okej, tycker Halmiaanfa­llaren, som sedan även gjorde 3–0 i 58:e minuten efter ett strålande förarbete av Isak Petersson på högerkante­n.

– Det var mitt första hattrick på ett år, men jag hade en bra dag och

”Det skulle kännas riktigt tråkigt om vi inte får kvala efter den här fina avslutning­en.”

VUK LUGONJIC Halmiaanfa­llare

lägena satt. Annars har jag inte gjort så många mål i år, men nu är jag på gång.

I slutet fick han kliva av planen till förmån för Ardian Berisha och den tidigare Hbk:aren låg bakom de två avslutande målen.

FÖRST SPELADE HAN fram till anfallskol­legan Michael Baggner, som behärskat avslutade kontringen med att säkert sätta 4–0, och sedan blev han fälld med straff som följd i 88:e minuten.

Elvametare­n tog Isak Petersson hand om och rullade in sitt 21:a mål för säsongen.

Just Petersson var vass värre på sin högerkant och gav med sin speed och teknik gästerna ett tufft jobb på kanten.

Men det här blev ändå till slut Vuk Lugonjics kväll när Halmia tog en komfortabe­l seger och fortsätter jakten på IFK Malmö och kvalplatse­n till division ett.

– Det skulle kännas riktigt tråkigt om vi inte får kvala efter den här fina avslutning­en som vi har gjort. Vi får hoppas att IFK Malmö tappar poäng i någon av matcherna som återstår, slutar Lugonjic.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? TREMÅLSSKY­TT. Vuk Lugonjic (längst till höger) klappas om av sina lagkompisa­r efter ett av hans tre mål när Halmia körde över Prespa Birlik på Örjans vall.
Bild: ROGER LARSSON TREMÅLSSKY­TT. Vuk Lugonjic (längst till höger) klappas om av sina lagkompisa­r efter ett av hans tre mål när Halmia körde över Prespa Birlik på Örjans vall.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden