Hallandsposten

Smaklig spis för Håkan B Johansson

- THOMAS ENGMAN

Håkan B Johansson tillhör toppskikte­t i landet bland amatörerna och på hemmabanan i Halmstad slog han till med två segrar i V4:an. – Jag har inte tidigare vunnit båda loppen i lunchens dubbel, konstatera­r han.

Dynamite Life trivdes förträffli­gt i täten och den segern satt extra skönt för Håkan B Johansson.

– Hästen har haft lite otur i de senaste starterna och roligt för Vikströms som tränar hästen att få utdelning, ler Håkan.

TAKTIKEN FRÅN START var att lägga allt krut mot att försöka ta ledningen.

– Vinna eller försvinna var det som gällde, menar Håkan B Johansson.

Segern med Zeit Holz i det renodlade amatörlopp­et till Håkan var ingen större överraskni­ng. Stoet var i fin balans och lugn som en filbunke trots en omstart.

– Hon blev lite seg sista biten och skönt när mållinjen kom, förklarar Håkan.

Hanna Lähdekorpi körde invändigt med Belong Life. På sista långsidan var det sesam öppnar dig och duon lyckades nå Bahama Mama Ås i det sista steget.

Även Stefan Persson valde en invändig löpning och i 60:e starten kom tredje segern för den slitstarka damen Cherie Kee som tränas av amatören Mikael Magnusson.

PETER UNTERSTEIN­ER FICK bra snurr på Barry B. och sonen Johans Ritchie Ås. Duon kom tidigt till ledningen och hade säker marginal i mål.

Peters stall firade lite extra i helgen efter en ny stor titel. I det danska kriteriet slog Diamondwin­d till från spetsen och segern var värd drygt 400 000 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden