Hallandsposten

Micke Syd visar upp nya muskler

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

Musikern Micke Syd har lyckats gå ner 20 kilo på bara fyra månader. Det gjorde att han i förra veckan satt och hunkade sig hos Filip & Fredrik i tv-programmet Breaking news. – Det var inte riktigt meningen att jag skulle sitta där halvnaken, säger han.

Från att ha haft kulmage och några kilon extra under hakan har Micke nu fått pli på sin kropp. Till en början vägde han 95 kilo, och i dag visar vågen 75. Han har gått ner 20 kilo på bara fyra månader.

– Det var inte alls kul att stå på scen som överviktig, jag var inte mig själv. Folk från publiken kunde skrika: ”Syd, fan vad tjock du är! och ”Shit vad du är kraftig”, berättar han och fortsätter:

– Men framförall­t tog jag tag i min vikt för min egen skull. Jag är 57 år och vill leva så länge jag kan.

OCH SOM HAN lever livet. Förra veckan deltog han i programmet Breaking news med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, som sänds på Kanal 5. Då visade Micke upp sin nya kropp med dunder och brak.

– Haha, t-shirten försvann av ren impuls – jag tänkte ”Äh, vad fasen det får man ju bjussa på”. Dessutom satt jag jämte Peter Siepen som hade bar överkropp, och ja, då rök kläderna.

– Det såklart väldigt kul om jag kan inspirera andra människor till att träna mer och ta hand om sin kropp. Folk har sagt att jag nu har en helt annan utstrålnin­g på scen än jag tidigare har haft. Hur har du lyckats tappa så många kilon på så kort tid?

– Jag har ett otroligt pannben och när jag bestämmer mig för något kör jag fullt ut. Under fyra månader har jag bara ätit mellan tolv på dagen och åtta på kvällen, säger han och tillägger:

– Sedan har jag tränat väldigt hårt. Jag tränar fem till sex dagar i veckan, och är ute och går varje dag. Den tiden som folk kanske lägger på att titta på vänners Facebook eller Instagram tar jag tag i mitt eget liv, jag försvinner inte in i andras låtsasvärl­dar. Slinker aldrig någon sötsak ner?

– Det är klart att jag äter det jag vill. Jag och min fru Helena var på semester nyligen och då drog jag en pizza – och det var fantastisk­t gott. Men jag äter ju inte pizza varje dag, det blir extra gott om man gör det mer sällan.

”Hunk Syd är tillbaka!”

FÖR MÅNGA ÅR sedan deltog Micke och Helena i viktprogra­mmet Du är vad du äter.

– Det var nog elva år sedan och då gick jag ner 12 kilo. Det var ju bra, men sedan slappade jag till det och gick upp igen. Hur ska du lyckas hålla vikten den här gången?

– Min fru tränar och äter på MICKE SYD ANDERSSON samma sätt som jag, och hon har gått ner 22 kilo. Vi har stöttat varandra i det här och vi kommer att fortsätta peppa varandra, och även träna såklart.

Sätter detta extra krydda på förhålland­et?

– Det är klart att det är härligt att se den man älskar så glad och nöjd med sig själv. Sedan mår jag bra av att se bra ut inför henne.

Hur många magrutor har du nu?

– Sist jag kollade var det ett sexpack. Jag är stolt över mig själv och det är kul att man kan få sådana här muskler som 57-åring. Och den energin jag har i dag har jag inte haft på cirka 20 år. Hunk Syd är tillbaka!

 ?? Bild: KANAL 5 ?? MUSKLER I RUTAN. Förra veckan var Peter Siepen och Micke Syd med i programmet Breaking news – där de visade upp sina muskler.
Bild: KANAL 5 MUSKLER I RUTAN. Förra veckan var Peter Siepen och Micke Syd med i programmet Breaking news – där de visade upp sina muskler.
 ?? Bild: PRIVAT ?? Micke Syd Andersson har gått ner cirka 20 kilo på fyra månader. Micke: ”Jag har gjort det på ett hälsosamt sätt”.
Bild: PRIVAT Micke Syd Andersson har gått ner cirka 20 kilo på fyra månader. Micke: ”Jag har gjort det på ett hälsosamt sätt”.
 ??  ?? FÖRVANDLIN­G.
FÖRVANDLIN­G.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden