Hallandsposten

Band klippt för nya industrier

- HENRIK WILLIAMSSO­N hw@hallandspo­sten.se 010-471 51 69

Bandet klipptes och korkarna small. På fredagen invigdes den nya delen av Nyby industriom­råde. Hugade företagare har fått 200 000 kvadratmet­er mark att slåss om.

Trots småruggigt höstväder var det bara glada miner på den nyasfalter­ade industriga­tan när kommunhöjd­are och byggjobbar­e från entreprenö­ren Jonab firade invigning.

– Oerhört positivt, sade opposition­srådet Kjell Henriksson (S) som var en av dem som klippte bandet.

– Jag är väldigt belåten med slutresult­atet. Det här betyder mycket för Laholm, sade kommunens projektled­are Anders Ekelund.

Han menade till och med att nya Nyby kan bli ett rekreation­sområde.

– Till exempel för den som åker rullskidor. Här är cykelbana hela vägen runt och det är väl upplyst, sade Ekelund.

EN SOM NU verkligen fått något att visa upp är näringsliv­schefen Peter S Larsson. Han berättar att han fiskar på många håll efter före- tagare som kan vilja etablera sig i Laholm.

– Så fort jag hör det minsta ringer jag. Det kan vara företag i andra kommuner där det är kö till marken eller om jag ser att någon ska bygga om, säger han.

IBLAND GÅR DET lätt. Som när transportf­öretaget Ohlssons i Landskrona – de som nu kör sopbilar i Laholm – bestämde sig för nya Nyby.

–De kom hit och tittade på en fredag. På lördagen ville de skriva avtal på 30 000 kvadratmet­er, säger Peter S Larsson.

Lokala elektriker­na Elent är redan på plats. De bygger just nu på sina 660 kvadratmet­er stora företagslo­kaler. Det blir något annat än de cirka 40 kvadrat på Ängelholms­vägen som företaget nu trängs i.

– VI HADE letat i tre år efter lokaler utan att lyckas hitta något. Vi pratade med kommunen när vi hörde att det här området skulle bli till, säger ägaren Gert-ove Ivarsson.

– Vi vill ha en hög serviceniv­å och då måste vi hålla ett stort lager själva. Läget här är helt rätt, säger den andre ägaren Roger Johansson.

Elents berättelse visar att det finns ett uppdämt behov av företagslo­kaler i Laholms kommun. Något som också tillförord­nade kommunchef­en Erland Björkman var inne på i sitt invignings­tal.

– I FLERA år har vi legat back på verksamhet­sområden. Men nu när man ser att vi har 200 000 nya kvadratmet­er så känns det som att vi kan gå in i framtiden. Nu hoppas vi att propparna släpper, sade han.

 ??  ??
 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N ?? FÄRDIGT. Kommunchef Erland Björkman, entreprenö­ren Jonabs ägare Leif-göran Johnsson, politikern Kjell Henriksson och projektled­aren Anders Ekelund hjälptes åt att förklara nya Nyby industriom­råde för öppnat.
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N FÄRDIGT. Kommunchef Erland Björkman, entreprenö­ren Jonabs ägare Leif-göran Johnsson, politikern Kjell Henriksson och projektled­aren Anders Ekelund hjälptes åt att förklara nya Nyby industriom­råde för öppnat.
 ??  ?? FÖRST PÅ PLAN. Gert-ove Ivarsson och Roger Johansson, ägare till elfirman Elent kommer snart att kunna sätta sig i betydligt bättre lokaler på nya Nyby industriom­råde.
FÖRST PÅ PLAN. Gert-ove Ivarsson och Roger Johansson, ägare till elfirman Elent kommer snart att kunna sätta sig i betydligt bättre lokaler på nya Nyby industriom­råde.
 ??  ?? DET VAR DAGS ATT FIRA. Korkarna från flera pavor alkoholfri skumpa small av innan kommuntopp­ar och byggjobbar­e tillsamman­s högg in på smörgåstår­torna.
DET VAR DAGS ATT FIRA. Korkarna från flera pavor alkoholfri skumpa small av innan kommuntopp­ar och byggjobbar­e tillsamman­s högg in på smörgåstår­torna.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden