Hallandsposten

Färgstark konst och foton från fester

- CARINA NILSSON 010-471 50 97 cn@hallandspo­sten.se

Anna Brag visar färgstarka konstverk och Gamla Laholm bjuder på en kavalkad av festliga bilder när årets Arkivets dag äger rum på Stadsbibli­oteket.

Årets tema för Arkivens dag är ”Fest och glädje”. Det har Inger Persson från föreningen Gamla Laholm tagit fasta på när hon har gjort ett urval av bilder från föreningen­s arkiv.

– JAG HAR VALT ut 100 bilder som visar allt ifrån Bonden i stan, som var ett väldigt stort evenemang under många år, till revy, teater och kungliga besök i Laholm. Det var inte lätt att välja bland alla föreningen­s bilder, därför har jag delat upp det i olika teman, säger hon.

Inger Persson har också tagit med stickade plagg i binge, en festklänni­ng och en bröllopskl­änning.

– Jag har en fin bröllopskl­änning och en festklänni­ng som vi ska visa. Tanken med utställnin­gen är att den ska väcka minnen och igenkännin­g, säger hon.

KONSTNÄREN ANNA BRAG visar färgstark konst under temat Annarchiv.

– Jag jobbar mycket med platser och vardagsrum, hur man varseblir sin omgivning, säger hon.

Ett av konstverke­n föreställe­r en kinesisk kvinnas vardagsrum.

– Hon hade mycket Ikeamöbler och en alldeles ny dator. Men på balkongen stod tvättmaski­nen, det avslöjar att motivet inte är hämtat från Sverige, säger Anna Brag som även gjort utsmycknin­gen ”Lyspunkter” på Glänninges­jö förskola.

Arkivens dag kommer också att innehålla teater, föredrag och aktivitete­r för barnen.

 ?? Bild: CARINA NILSSON ??
Bild: CARINA NILSSON
 ??  ?? NYA UTSTÄLLNIN­GAR. Anna Brags färgstarka konst samsas med festbilder som Inger Persson satt samman till en utställnin­g.
NYA UTSTÄLLNIN­GAR. Anna Brags färgstarka konst samsas med festbilder som Inger Persson satt samman till en utställnin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden