Hallandsposten

Nora och Michelle sjunger in advent

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

Vid årets adventskon­sert i Torups kyrka får Hemvärnets musikkår Halland sällskap av de unga talangerna Nora och Michelle Dammert Andersson.

Att Hemvärnets musikkår Halland vill nå ut till en yngre målgrupp är ingen hemlighet.

– Vi vill också få in mer variation och ta konserten till en ny nivå i år. Vi vill nå ut till en så bred publik som möjligt, gärna alla åldrar, berättar Åke Johansson, som spelar klarinett i kåren.

16-åriga Nora Dammert Andersson och två år yngre systern Michelle var inte sena att nappa på erbjudande­t att medverka.

De älskar att sjunga. Nora har startat ett Ung Driveföret­ag, Nora Forever-together, och tar ofta med Michelle på sånguppdra­g.

– Jag skulle inte säga att Michelle är min anställda, mer som en mellanchef. Vi tycker mycket om att sjunga på äldreboend­en.

Michelle ägnar sig åt musiken på fritiden och vill hellre bli frisör. Men först ska hon gå klart högstadiet och gymnasiet.

Under adventskon­serten vankas traditione­lla jullåtar både på svenska och engelska, bland annat En stjärna lyser så klar och All I want for christmas.

– Det är nervöst, men ändå jättecoolt att uppträda i en kyrka. Låten Himlen i min famn är min favorit av de låtar vi ska sjunga, berättar Nora.

Konserten äger rum i To- rups kyrka klockan 17 lördag den 1 december, alltså dagen före första advent. Den är ett samarbete mellan Hemvärnets musikkår Halland och Svenska kyrkan i Torup.

 ?? Bild: ISABEL BARK ?? KOMPOTT AV LÅTAR. Torupssyst­rarna Nora och Michelle Dammert Andersson bjuder på vacker sång och ackompanje­ras av 25 instrument­alister i Hemvärnets musikkår Halland.
Bild: ISABEL BARK KOMPOTT AV LÅTAR. Torupssyst­rarna Nora och Michelle Dammert Andersson bjuder på vacker sång och ackompanje­ras av 25 instrument­alister i Hemvärnets musikkår Halland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden