Hallandsposten

Dansande duo hyllar låren

HALMSTAD: LISA NILSSON HAR ALLTID GILLAT ATT DANSA

-

Lisa Nilsson började dansa redan som barn i Halmstad. Nu turnerar hon och en kompis med dansförest­ällningen ”Lår”, och i veckan var duon på Halmstads teater.

Enligt Lisa är ”Lår” en hyllning till en ”bortglömd kroppsdel”.

– Det är en föreställn­ing med mycket popmusik och energi, skak, daller och komik säger Lisa när jag träffar henne.

Hon och hennes kompanjon Jilda Hallin kallar sig tillsamman­s för wecollecti­ve och har i veckan spelat ”Lår” fyra gånger för nästan 300 elever i årskurs nio, i Festsalen på Teatern.

När jag hälsade på i början av veckan höll duon och två tekniker på att bygga upp scenografi­n till föreställn­ingen. De övervakade­s av Jildas fyra månader gamla dotter Gaël som låg på en madrass, med ett helt förtrollan­de leende.

– Hon är förstås med oss på resor, så jag får vara extramamma, säger Lisa.

Hon och Jilda träffades på danshögsko­lan i Stockholm, där de gick

HON VAR MED i – och tävlade med – Halmstad frigymnast­er, gick på danslinjen vid Sturegymna­siet och utbildade sig vidare, till en tillvaro som frilans.

– Jag får flänga runt mycket, men det är väldigt roligt. Jag har bland annat varit med i föreställn­ingen ”Burken”, som koreografe­rades av Anna Vnuk, och om ett tag ska jag jobba med Profilteat­ern i Umeå. Vad är det som är så speciellt med dans?

– Jag mår väldigt bra av att röra mig och får många starka upplevelse­r. Det är fascineran­de hur mycket du kan uttrycka med kroppen. Ålder: 26 år.

Familj: ”wecollecti­ve är som en familj”.

Bor: Lägenhet i Malmö.

Gör: Frilansand­e dansare och koreograf. Har ni fler produktion­er på gång med wecollecti­ve?

– Det finns idéer som bubblar i våra tankar, och vi får se vad som blir av dem.

PER KÅGSTRÖM

 ?? Bild: GRAHAM ADEY ?? SKAK, DALLER OCH KOMIK. Det är tre utmärkande drag för föreställn­ingen ”Lår”, enligt Lisa Nilsson, till vänster. Hon och hennes kompis Jilda Hallin besökte Halmstad i veckan och uppträdde för niondeklas­sare.
Bild: GRAHAM ADEY SKAK, DALLER OCH KOMIK. Det är tre utmärkande drag för föreställn­ingen ”Lår”, enligt Lisa Nilsson, till vänster. Hon och hennes kompis Jilda Hallin besökte Halmstad i veckan och uppträdde för niondeklas­sare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden