Hallandsposten

Promenader blev ”Höggis” medicin

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Egentligen vill han inte skylla den knackiga höstsäsong­en på ryggskadan, men visst har HBK:S Höskuldur Gunnlaugss­on, 24, haft stora problem sedan sprickor i flera diskar upptäckts i somras.

– Det började med att jag fick ryggskott och det var rena katastrofe­n. Jag kunde inte sova eftersom jag hade ont hela tiden, säger Höskuldur Gunnlaugss­on.

Då gjorde han en magnetrönt­gen som visade att tre diskar lite högre upp i ryggen var skadade. Men han vet inte vad som hänt. – Nej, jag fick problem efter en U21-match mot Malmö FF. Kanske gjorde jag något där och då som jag inte märkte, funderar ”Höggi”.

Han har sedan dess kört rehabträni­ng för att få ordning på ryggen, men har även promenerat och cyklat mycket.

– Ja, läkarna säger att det är bra för ryggen. Därför går jag från lägenheten i stan till träningen varje dag och ibland kör jag några pass med cykeln.

I DAG MÅR ”Höggi” bra och även om rehabilite­ringen tagit tid är han nu i matchform igen.

Islänninge­n gjorde ett bra inhopp i förlustmat­chen senast mot Örgryte (1–2) och får nu förtroende­t till höger i anfallet från start i den betydelsel­ösa matchen i sista omgången mot Öster i Växjö.

– Det känns skönt att få chansen igen. Jag känner till den positionen väl – jag har spelat där många gånger tidigare så det är inget nytt. Men det blir mycket spring fram och tillbaka – ungefär som när man drar en dragkedja upp och ner.

Gunnlaugss­on kom till HBK från Breidablik förra sommaren och gjorde succé direkt med bland annat ett mål i 6-1-segern mot Jönköpings Södra.

”Höggi” gjorde sedan en bra vårsäsong i Superettan, men hösten har inte varit lika framgångsr­ik– varken för honom eller HBK.

– Nä, 2018 har varit en besvikelse. Vi får lära oss av den här säsongen och göra det bättre nästa år, säger Höskuldur som pratar svenska genom hela intervjun.

”Det började med att jag fick ryggskott och det var rena katastrofe­n. Jag kunde inte sova eftersom jag hade ont hela tiden.”

HÖSKULDUR GUNNLAUGSS­ON

– JAG HAR läst på SFI i två månader nu tillsamman­s med Tryggvi (Haraldsson) och hans flickvän, men det funkar bra. Jag känner igen ordföljden. Han har två år på kontraktet. – Jag trivs väldigt bra i Halmstad och kallar det för mitt hem nu. Jag har fått många nya kompisar inom fotbollen, men har även en hel del utanför den – och det är viktigt.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? TILLBAKA I STARTELVAN. HBK:S Höskuldur Gunnlaguss­on har haft svårt att få ordning på sin skadade rygg, men när nu i matchform igen.
Bild: KRISTER ANDERSSON TILLBAKA I STARTELVAN. HBK:S Höskuldur Gunnlaguss­on har haft svårt att få ordning på sin skadade rygg, men när nu i matchform igen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden