Hallandsposten

En fullmatad Drottdag i Hp-tv

- POVEL ARWIDSON 010-471 51 28 pa@hallandspo­sten.se

Måstematch för damerna i Allsvenska­n, och läge för herrarna att ordna tredje segern på raken – när Drott i dag spelar dubbla hemmamatch­er.

För Drotts damer väntar en viktig match i botten av Allsvenska­n. Tumba har två poäng mer än Drott, och är på kvalplats.

– Det kommer bli en bra match, de är i vår storlek fysiskt och liknar oss i spelstilen, vilket brukar passa oss. Fokus ligger på att försöka kontra mycket och våga använda vår fart, säger Sanna Suoraniemi.

Niometerss­pelaren är i dag tillbaka i laget efter två matchers frånvaro på grund av sjukdom.

– Nu kryper det lite i benen, och det ska bli gött att få spela igen. Det klart det har varit lite jobbigt att inte kunna vara med, men jag tycker ändå laget gjort det bra trots förlustern­a.

Och trots det prekära tabelläget är Suoraniemi ännu lugn.

– Vi är bra på att se det som en utveckling, och vi känner ingen stor press – vi ska bara gå in och göra det vi gör bra, säger hon.

EN SOM HAR gjort det bra på senaste är herrarnas Calle Almander.

På de två senaste matcherna i division 2 har han gjort 23 (!) mål.

– Det har blivit jag som fått läget oftast, och jag har satt dit bollarna, så det är roligt, säger Almander.

Tolv mål mot Malmö i näst senaste matchen var också personligt rekord.

– Men jag är minst lika nöjd med en fin assist, lovar Almander.

det

FÖR HERRLAGET ÄR

Handbollsl­igaklubben Karlskrona­s farmalag Flottan som kommer på besök i Halmstad Arena, när Drott jagar tredje raka serieseger­n.

– Vi får hoppas på en bättre prestation än senast mot Trelleborg. Jag är nöjd med det mentala, att vi kunde kriga oss till två poäng, men spelet satt inte till hundra procent. Hur många mål gör du i dag?

– Sex. Jag tror att jag kommer få hålla mig lite mer på backen, och leta in till brorsan (Emil) på linjen i stället.

I Drott är det oklart om Rasmus Abrahamsso­n kommer till spel – veteranen har varit sjuk i veckan.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? Sanna Suoraniemi är tillbaka i damlaget efter två matchers frånvaro – och i herrlaget siktar Calle Almander på att fortsätta sin fina målskörd (23 på de två senaste).
Bild: ROGER LARSSON Sanna Suoraniemi är tillbaka i damlaget efter två matchers frånvaro – och i herrlaget siktar Calle Almander på att fortsätta sin fina målskörd (23 på de två senaste).
 ??  ?? VIKTIGA SPELARE.
VIKTIGA SPELARE.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden