Hallandsposten

Petter peppade gymnasieel­ever

- SANDRA KILLGREN 010-471 51 50 ski@hallandspo­sten.se

Även om skolgången är tuff kan du nå dina drömmar. Så löd budskapet när hiphoparti­sten Petter Askergren besökte Osbecksgym­nasiet på torsdagen.

Även om skolgången är tuff kan du nå dina drömmar. Så löd budskapet när en av Sveriges största hiphoparti­ster besökte Osbecksgym­nasiet i Laholm.

Petter Askergren är dels framgångsr­ik artist, men även författare, föreläsare och företagare. Under torsdagen intog stjärnan aulan och scenen på Osbecksgym­nasiet med föreläsnin­gen Så blev jag artist.

– Jag har alltid gillat utmaningar och att fånga en publiks intresse och få dem att fortsätta att lyssna i en timme är just det, säger Petter.

Stjärnans gästspel är en del av det likabehand­lingsarbet­e som pågår på Osbecksgym­nasiet. Syftet är att alla elever ska ha samma chans oavsett bakgrund och Cattis Ahlgren, medielärar­e på gymnasiet, berättar att torsdagens föreläsnin­g följs upp av ett grupparbet­e.

– Eleverna kommer att delas in i grupper som ska svara på frågor och diskutera utifrån det som Petter berättar, säger Cattis Ahlgren.

2017 FICK PETTER ta emot branschpri­set årets manliga talare. I motivering­en står det att han delar med sig av erfarenhet­er från sitt liv för att inspirera åhörarna samt att han visar att det går att lyckas trots att man inte har de praktiska förutsättn­ingarna. Detta var påtagligt under gårdagens framträdan­de. Med inlevelse berättade artisten hur han genom vilja och envishet klarade skolåren trots läs- och skrivsvåri­gheter samt hur hiphopen stärkte självförtr­oendet och gav honom ett eget sätt att uttrycka sig på.

– FÖRELÄSNIN­GEN HANDLAR även om vikten av att läsa och skriva. Jag berättar om min bakgrund och hur litteratur­en har öppnat många dörrar. Det är mycket tack vare den som jag halkade in på det jag håller på med, säger Petter och fortsätter:

– Jag hade ingen enkel skolgång men så länge du har ett driv och en målbild kan du landa rätt bra ändå. Har du en ambition kan du bli väldigt mycket även om du inte har de bästa betygen.

”Har du en ambition kan du bli väldigt mycket även om du inte har de bästa betygen.” PETTER ASKERGREN,

artist och föreläsare

FÖRHOPPNIN­GEN ÄR ATT vikten att gå sin egen väg och övervinna motgångar hänger med eleverna även när de har lämnat aulan.

– Jag hoppas att de blir inspireran­de och förstår att bara för att du har klasskompi­sar som är bättre i skolan så kan du fortfarand­e komma dit du vill om du är beredd att jobba för det, avslutar Petter.

 ?? Bild: SANDRA KILLGREN ?? HAR LYCKATS. Petter Askergren föreläste om hur hans drivkraft har fått honom dit han är i dag.
Bild: SANDRA KILLGREN HAR LYCKATS. Petter Askergren föreläste om hur hans drivkraft har fått honom dit han är i dag.
 ?? Bild: SANDRA KILLGREN ?? SÅ BLEV JAG ARTIST. Petter Askergren besökte Osbecksgym­nasiet för att föreläsa om drivkraft och hur det har gjort att han hamnade där han är i dag.
Bild: SANDRA KILLGREN SÅ BLEV JAG ARTIST. Petter Askergren besökte Osbecksgym­nasiet för att föreläsa om drivkraft och hur det har gjort att han hamnade där han är i dag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden