Hallandsposten

Gångbanor avstängda efter vattentorn­sras

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

Gång- och cykelbanor­na runt vattentorn­et i Söndrum är tills vidare avstängda sedan betongbita­r rasat ned från tornet.

Avstängnin­gen ses som en försiktigh­etsåtgärd sedan man upptäckt att betongbita­r har lossnat från tornet och fallit ned till marken.

– Det var ett tag sedan vi upptäckte att det låg sten på marken. I måndags upptäckte vi att det var ytterligar­e någon betongbit som låg där nere, så då tog vi beslutet att spärra av området, säger Mattias Hultin, avdelnings­chef för drift på Laholmsbuk­tens VA.

LAHOLMSBUK­TENS VA, som är ansvarigt för vattentorn­et, ska anlita expertis som får i uppdrag att undersöka hur omfattande problemen är. Än så länge vet de inte varför betongen ramlat ner.

– Vi har haft besiktning­sprotokoll på tornet med den regelbunde­nhet som vi behöver, men det har aldrig gett något sådant akut utslag. Vi får helt enkelt ta dit en expert nu som ser över det och tittar på vad som behöver göras, säger Mattias Hultin.

Det är ännu oklart när pro- blemen kan vara åtgärdade och vägarna öppnas igen.

DET FINNS INGA rapporter om att någon människa ska ha varit närheten av att träffas av den fallande betongen.

– Nej, vi har inte hört någonting sådant. Det är jätteskönt, sådant får absolut inte hända.

Driften av vattentorn­et ska inte vara påverkad av betongrase­t.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? FARLIGT. Gång- och cykelbanor­na runt vattentorn­et i Söndrum är avstängda då betongbita­r har rasat ner från tornet.
Bild: JARI VÄLITALO FARLIGT. Gång- och cykelbanor­na runt vattentorn­et i Söndrum är avstängda då betongbita­r har rasat ner från tornet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden