Hallandsposten

P-platser ska underlätta för Allarpsbor

- JONATAN GERNES 010-471 50 98 jg@hallandspo­sten.se

Två flugor i en smäll. Det är tanken med de nya parkerings­rutorna som kommunen har ritat på Allarpsväg­en i Skummeslöv­sstrand. Men alla är inte nöjda.

En lång rad p-platser har målats upp med vita linjer utmed den södra sidan av vägbanan.

– Vi ville få ner bredden på vägen och skapa fler parkerings­platser, säger Anders Ekelund, gatuingenj­ör på Laholms kommun.

Det är välkänt att det råder brist på utrymme att ställa bilen inne i bostadsomr­ådet i Allarp.

– Det är en väldigt begränsad yta där. Det här blir extra platser till dem som bor i området och till besökare som ska ner till stranden, även om det är en bit att gå, säger Anders Ekelund.

Allarpsväg­en går som en spikrak skiljelinj­e mellan sydligaste Skummeslöv­sstrand och nybyggena i Allarp. Tidigare fanns en cykelbana markerad med heldragen linje på en del av vägbanan, men nu löper en sprillans ny, separat cykelväg utmed vägen.

– Det ska inte vara två cykelbanor. Eftersom vägen är bred och inbjuder till höga hastighete­r tog vi en del av ytan till parkerings­platser, säger Anders Ekelund.

Det finns närboende som tycker att vägen har blivit för smal.

– Om det är en massa parkerade bilar utmed vägsträcka­n blir det jobbigt att mötas. Det är inte bra, säger Endel Kokk som bor ”mitt för eländet” som han uttrycker det.

Men det finns gott om plats över för två bilar på vägen, uppger Anders Ekelund.

– Den är jättebred. Det finns inget problem med att ha bilar parkerade där, säger han.

Stolpar med P-skyltar ska sättas upp i nästa vecka.

 ?? Bild: JONATAN GERNES ?? PLATS FÖR BILEN. Den gamla cykelbanan på Allarpsväg­en har gjorts om till parkerings­platser. En ny, separat cykelväg går utmed vägen (till höger i bild).
Bild: JONATAN GERNES PLATS FÖR BILEN. Den gamla cykelbanan på Allarpsväg­en har gjorts om till parkerings­platser. En ny, separat cykelväg går utmed vägen (till höger i bild).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden