Hallandsposten

Spelare kommer och går i IS Halmia

- POVEL ARWIDSON 010-471 51 28 pa@hallandspo­sten.se

Halmias damlag är i gång med truppbygge­t inför nästa säsong – nu presentera­r man ytterligar­e två spelare i Cornelia Jarving och Evelina Brag. Samtidigt riskerar man förlora två viktiga spelare.

19-åriga målvakten Cornelia Jarving värvas till Halmia från Trönninge IF.

– Hon känns jättespänn­ande, en modern målvaktsty­p med bra fötter som har en väldigt stor utveckling framför sig, säger Halmias nya tränare Peter Blomqvist.

Och nu ska Jarving ta upp kampen med Sandra Johnsson om förstaplat­sen mellan stolparna.

– Nu har vi två bra målvakter, och vi har en ambition om att kunna hålla i gång båda.

Dessutom värvar man Eveline Brag, 19, från Kvibille. Anfallaren som gjorde 10 mål i division 2 i år.

– Hon har snabbheten som sitt stora vapen, och kan nosa upp målchanser ur det mesta, säger Blomqvist.

Och med Saga och Sandra Holm (I F Centern) samt Emmy Lundkvist (Kvibille BK) redan klara nyförvärv börjar Halmias trupp inför 2019 komma i ordning.

– Vi är fortfarand­e lite tunna, och vi hoppas kunna få in några spelare till. Men annars känns det lovande, jag har blivit väldigt positivt överraskad, säger Peter Blomqvist.

Samtidigt har man tappat både Alva Johansson och Emmy Zetterberg, som gått till Böljan. Falkenberg­slaget som trillade ur Elitettan i år och blir nykomlinga­r i Halmias serie.

– De är från Falkenberg, och fick möjlighet att spela på samma nivå utan att pendla, vilket vi såklart har full förståelse för.

Och tyngre tapp kan vara på gång för Halmia. Både Matilda Olsson, som kom tvåa i skytteliga­n i år med 21 mål, samt lagkaptene­n Matilde Abrahamsso­n provtränar nu med damallsven­ska nykomlinga­rna Kungsbacka.

– Vi vet nog inte förrän i januari om de lämnar eller om vi får behålla dem, säger Blomqvist.

 ?? Bild: HALMIA ?? SPELAROMSÄ­TTNING. Evelina Brag och Cornelia Jarving är de två senaste av Halmias hittills fem nya spelare – men hur många man blir av med är fortfarand­e oklart.
Bild: HALMIA SPELAROMSÄ­TTNING. Evelina Brag och Cornelia Jarving är de två senaste av Halmias hittills fem nya spelare – men hur många man blir av med är fortfarand­e oklart.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden