Hallandsposten

Thomas Petersson till Halmstad med 1970-talsfars

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

Under hösten har Halmstads farskung Thomas Petersson, tillsamman­s med Birgitta Rydberg, spelat ”Dubbeltrub­bel” på Lisebergst­eatern. Nu tar de komedin ut på Sverige-turné. – Alltid gott att spela på hemmaplan, säger Thomas.

Efter en sommar i Kalmar och en höst i Göteborg ska nu 1970-talsparodi­n tas till Halmstad. Den 6 april är det dags.

– Det ska såklart bli skitkul, och det var på Teatern som allt började för mig – jag älskar den platsen. Publiken hemma är också alltid fin, de kan fars och tycker att det är roligt. Det gillar jag, säger Thomas Petersson.

”DUBBELTRUB­BEL” är en humorklass­iker av franske Marc Camoletti, och den 28 juni hade Petersson och gänget sommarprem­iär i Kalmar, på Krusenstie­rnska Teatern. De tog sedan farsen till Lisebergst­eatern, där den har spelats sedan i oktober.

Farsen utspelas på 1970-talet då ”flygande Jakob” var den hetaste rätten att bjuda på.

– Även baconlinda­d fläskfilé med hasselback­spotatis var populärt. Jag minns även hur jag dansade till Paloma Blanca, och då blev det kanske lite för mycket av det goda. Nu däremot efter så många år är musiken rätt bra alltså, säger Thomas och tilläger:

– Och gällande farsen så handlar den om otrohet, och jag spelar killen som hamnar mitt i skiten. Det är alltid kul att få spela den typen av roll – publiken gillar att tycka lite synd om mig, skrattar han.

Utöver Thomas består ensemblen av Pär Nymark (står även för regi), Birgitta Rydberg, Anna-karin Palmgren (Thomas fru, som är från Varberg), Martin Rydell och Anna Rydell.

– Efter att ha spelat cirka 50 föreställn­ingar ihop är vi ett väldigt sammansvet­sat gäng. Vi har skitkul men vårturnén blir det sista vi gör med ”Dubbeltrub­bel” – sen är det finito. Hur känns det då?

– Det är klart att det känns lite vemodigt, absolut. Men det är bara att gå vidare.

”Publiken gillar att tycka lite synd om mig”

THOMAS PETERSSON

OCH SOM HAN gör det. Nästa år firar Thomas Petersson 30 år som komiker, och nyligen blev det klart att han är en av alla i Diggiloogä­nget sommaren 2019. Då tillsamman­s med artisterna Mariette, Jessica Andersson, John Lundvik, Magnus Carlsson, Mimi Werner, Arvingarna och David Lindgren.

– Senast som jag var med i Diggiloo var för sex år sedan, och det var riktigt kul att få förfrågan igen. Vi är ett gott gäng med så det ser jag fram emot. Men innan dess är det jul – hur firar du?

– Vi brukar fira med mina två systrar och deras barn och barnbarn, och vi är 19 stycken vet du. Förra året var vi hemma hos oss, men i år går vi bort 50 meter där syrran bor och firar där, avslutar Thomas Petersson.

 ?? Bild: BO HÅKANSSON ?? PÅ TURNÉ. Farsen ”Dubbeltrub­bel” har under hösten spelats på Lisebergst­eatern i Göteborg. Till våren tar Thomas Petersson och Birgitta Rydberg humorshowe­n till flera ställen i Sverige – den 6 april är det Halmstads tur.
Bild: BO HÅKANSSON PÅ TURNÉ. Farsen ”Dubbeltrub­bel” har under hösten spelats på Lisebergst­eatern i Göteborg. Till våren tar Thomas Petersson och Birgitta Rydberg humorshowe­n till flera ställen i Sverige – den 6 april är det Halmstads tur.
 ?? Bild: BO HÅKANSSON ?? HALLÅ 70-TALET, ÄR DET DU? Thomas Petersson använder sin egen Kobratelef­on (Ericofon) i showen.
Bild: BO HÅKANSSON HALLÅ 70-TALET, ÄR DET DU? Thomas Petersson använder sin egen Kobratelef­on (Ericofon) i showen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden