Hallandsposten

Prestigefy­llt Cl-möte

BORDTENNIS: KARLSSON OCH FALCK STÄLLS MOT VARANDRA I DÜSSELDORF

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

På fredag kväll kan Halmstads pingisstjä­rnor Kristian Karlsson och Mattias Falck ställas mot varandra när Düsseldorf och Pontoise Cergy möts i Champions League. Vinnaren får en enklare väg mot Europafina­l.

–Det blir en ren gruppfinal. Düsseldorf gav oss chansen när de förlorade i Lissabon mot Sporting, säger Mattias Falck.

Höstens möte i Paris slutade med seger för Karlssons tyska lag och mycket talar för att Borussia Düsseldorf vinner även returen i Arag Centercour­t.

– Düsseldorf är klar favorit. Klubben är regerande mästare i Champions League och har nästan samma starka lag i år, konstatera­r Falck.

Karlsson låg hemma sjuk i feber när tyskarna föll i Portugal, men är nu på benen igen.

I SENASTE MÖTET (i Paris) vann Karlsson mot Falck i en stenhård match där Mattias hade matchboll vid 10–9 i skiljeset, men inte lyckades hålla undan.

I SOC för några veckor sedan fick Falck dock revansch när han vann med 4–2 i set.

– Det var min första seger mot Kristian på åtta år. Vi har kanske inte mötts så många gånger, men jag tycker alltid det är tråkigt att spela mot honom eftersom vi är bra kompisar.

– Nu blir det troligen så att vi ställs mot varandra den här gången med.

DET LAG SOM vinner matchen lägger också beslag på förstaplat­sen i gruppen. Det är av stor vikt då alla kvarvarand­e lag vill undvika ryska Orenburg med världsstjä­rnor som Dimitrij Ovtcharov, Vladimir Samsonov och Marcos Freitas i kvartsfina­l i Champions League.

– Förlorar vi mot Düsseldorf så är chansen 50-50 att vi får möta Orenburg. En seger skulle däremot innebära att vi kan få en bättre resa på andra halvan, tycker Falck.

Mattias är nu på väg att avsluta ett riktigt bra år med Vm-brons på hemmaplan, Sm-guld med Halmstad och en tolfte plats på världsrank­ingen som främsta meriter.

Men 2019 blir ännu tuffare med tre stora mästerskap inom loppet av fem månader. Först VM i Budapest i april, därefter European Games i Minsk som också är Os-kval och sedan lag-em i Nantes, Frankrike i september.

Men först ska han försöka vinna Cl-gruppen med Pontoise.

”Det var min första seger mot Kristian på åtta år.”

MATTIAS FALCK, pingisspel­are

 ?? Bild: DENNIS YLIKANGAS ?? SVENSKAR I FOKUS. Kristian Karlsson och Mattias Falck drabbar samman när Düsseldorf och Pontoise Cergy gör upp om gruppseger­n i Champions League.
Bild: DENNIS YLIKANGAS SVENSKAR I FOKUS. Kristian Karlsson och Mattias Falck drabbar samman när Düsseldorf och Pontoise Cergy gör upp om gruppseger­n i Champions League.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden