Hallandsposten

Vilshärads GK läg

GOLF: SATSAR I STÄLLET VIDARE PÅ PADELVERKS­AMHETEN

-

För nästan 30 år sedan byggdes det som skulle komma att bli Sveriges äldsta Pay and Play-golfbana. Men nu är en era slut. – En golfbana kräver väldigt mycket skötsel och vi har lagt ner enormt mycket tid på banan, säger Boström.

För tre år sedan ville familjen Boström utöka golfbanan med sex korthål ner mot havet.

– Men vi fick ett nej från Länsstyrel­sen eftersom de ansåg att det skulle hindra det rörliga friluftsli­vet, säger Boström.

Nu känner ägarna att de varken hinner eller orkar behålla golfbanan.

– Banan kräver nio månaders skötsel om året. Under högsäsonge­n, som är tre veckor under sommaren, måste vi klippa greenerna två gånger om dagen och dessutom måste vi ha bland annat maskiner och heltidsans­tällda, säger Boström och fortsätter:

– Sedan är det så att golfen inte ökar och inte känns speciellt het längre.

VAD SOM HÄNDER med marken där golfbanan ligger är ännu oklart.

– Vi har lite olika alternativ. Hade Länsstyrel­sen fått bestämma skulle vi plöja upp all mark och så nytt gräs. Men det går att använda till olika saker som betesmark, energiskog eller som i dag, en idrottsmar­k, säger Boström.

Istället kommer familjen Boström att satsa på padelverks­amheten.

För knappt tre år sedan byggdes tre padelbanor på ägorna och redan har man arrangerat ett förkval till den World Padel Tour-tävling som går i Båstad.

– Att vi har en deltävling i WPT i Båstad är världsunik­t och att vi har ett förkval till tävlingen i Båstad är fantastisk­t, säger Boström.

Tanken är att de ska fortsätta med det även de kommande fyra åren.

– Sedan har vi annat på gång när det gäller padel men det är inget jag kan prata om nu, säger han.

Sedan invigninge­n har dessutom

Sveriges äldsta Pay and Play-bana, Vilshärads Golfklubb, lägger ner verksamhet­en. – Vi känner att vi vill trappa ner lite, vi är inte 25 år längre, jag och min fru, säger Per Boström, ägare till golfbanan.

 ??  ?? SLUTGOLFAT. Vilshärads Pay and Play-bana är Sveriges äldsta i sitt slag, men nu läggs den ner när ägarna i stället vill satsa på padel.
SLUTGOLFAT. Vilshärads Pay and Play-bana är Sveriges äldsta i sitt slag, men nu läggs den ner när ägarna i stället vill satsa på padel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden