Hallandsposten

John Legend har gjort årets finaste julalbum

- JOHAN LINDQVIST

julturné och med sig har han sångerna på julalbumet med den alldeles självklara titeln A legendary christmas.

JOHN LEGEND ÄR förstås och främst en soulman och bottnar därmed i all, i sanning legendaris­k julmusik, inspelad hos de klassiska soulfabrik­erna Stax och Motown. Det hade alltså varit en enkel homerun att spela in de gamla vanliga brasvärmar­na, men John Legend är klok och modig nog att välja en lite annan väg.

Han gör bland annat en utsökt, New Orleans-brassig Please come home for christmas, skriven av bluespiani­sten Charles Brown, men mest känd i kritvita rockbandet The Eagles och ett antal countrysån­gares tippe-tippe-tapp-tappningar. Här finns också skönt storstadsj­uliga Silver bells, tidigare sjungen av bland alla från Bing Crosby till Twisted Sister och Nat King Coles örhänge The Christmas song.

Jo, det blir soul också. Men då i form av mer okända Purple snowflakes som John Legend faktiskt gör snäppet läckrare än ikonen Marvin Gaye.

JULMUSIK

JOHN LEGEND A legendary christmas (Sony)

SÅ, JAPP, LEGEND har letat runt ordentligt för att hitta de knäckigast­e sötsakerna i den stora amerikansk­a julsångsbo­ken. Dessutom bidrar han med inte mindre än sex egna kompositio­ner där By Christmas eve är en sådan där riktigt härlig John Legend-tryckare - ljuvligt romantisk men med ett blåsvart bloss av genuin längtan och smärta som kontraster­ar allt det tomteröda.

Årets bästa, nya julplatta? Ja, tveklöst så.

 ?? Bild: PRESSBILD: JOHN LEGEND ?? LYCKAD. John Legend har rotat runt i hela den amerikansk­a julsångski­stan för att hitta de raraste exemplaren.
Bild: PRESSBILD: JOHN LEGEND LYCKAD. John Legend har rotat runt i hela den amerikansk­a julsångski­stan för att hitta de raraste exemplaren.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden