Hallandsposten

Insamling gick över förväntan

- EMELIE NORDH

Insamlinge­n av vinterkläd­er till flyktingar i Grekland gick över förväntan. Halmstadlä­karna kommer att få hjälp med en extra lastbil för att transporte­ra alla gåvor till Thessaloni­ki.

– Det var en succé. Vi trodde att vi skulle få in cirka 200 lådor med saker men vi fick 700–800 kartonger, en väldans massa barnvagnar, kryckor och allt möjligt smått och gott, säger Lotta Delling, som tillsamman­s med kollegerna Anna Hallén och Jörgen Hallgren står bakom initiative­t.

INSAMLINGE­N ägde rum i lördags och gåvor har även tagits emot på sjukhuset. De tre läkarna har nu med hjälp av vänner lagt många timmar på att sortera alla saker som Halmstadbo­rna skänkt.

– Vi har gått igenom varenda påse och varenda kartong och det är fantastisk­t mycket fina saker. Tjocka härliga jackor, vinterbyxo­r, hemstickad­e tröjor – vi är överlyckli­ga. Man blir så varm i hjärtat av att se hur folk verkligen har ansträngt sig, säger Lotta Delling.

Före insamlinge­n berättade HP att initiativt­agarna blivit sponsrade med en lastbil som de hoppades kunna fylla. Och det lyckades man med.

– Vi har till och med behövt få lite extrahjälp så det kommer faktiskt att gå två lastbilar, säger Lotta Delling och förklarar att transporte­rna

”Det är fantastisk­t mycket fina saker.”

LOTTA DELLING

kommer att gå till Thessaloni­ki före jul.

SJÄLV RESER HON och kollegan Jörgen Hallgren ned på söndag och stannar fram till den 18 december. På plats kommer de att arbeta tillsamman­s med organisati­onen Docmobile och ge vård till människor som befinner sig på flykt.

I nuläget har man inte möjlighet att ta emot fler gåvor, men Lotta Delling utesluter inte att det blir fler insamlinga­r.

– Med tanke på gensvaret tänker jag att vi kommer att upprepa det här framöver.

 ?? Bild: PRIVAT ?? VÄLFYLLDA. De har lyckats fylla cirka 700–800 kartonger med bland annat vinterkläd­er till flyktingar.
Bild: PRIVAT VÄLFYLLDA. De har lyckats fylla cirka 700–800 kartonger med bland annat vinterkläd­er till flyktingar.
 ??  ??
 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? SAMLADE IN. Initiativt­agarna Jörgen Hallgren, Lotta Delling och Anna Hallén jobbar på medicinkli­niken i Halmstad.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV SAMLADE IN. Initiativt­agarna Jörgen Hallgren, Lotta Delling och Anna Hallén jobbar på medicinkli­niken i Halmstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden