Hallandsposten

Hp-tv direktsänd­er hett Hallandsde­rby Helgens tv-matcher

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

”Efter förlusten mot Habo har vi sett bättre ut och varit mer fokuserade.”

PER-ERIK DALQVIST

Hp-tv sänder dubbelt på söndag. Hylte/halmstad möter Falkenberg i ett prestigela­ddat derby i volleyboll­ens elitserie och Hammers jagar viktiga poäng hemma mot Tyringe i Hockeyetta­n.

– Det ska bli roligt med derby. Efter förlusten mot Habo har vi sett bättre ut och varit mer fokuserade, tycker Per-erik Dalqvist, tränare i Hylte/halmstad.

De båda halländska lagen har mött varandra en gång tidigare under hösten och då vann Hylte/halmstad i Falkenberg med 3–0.

Men Falkenberg har kommit starkt på slutet och jagar revansch i Örnahallen. En seger skulle innebära att FVBK går i fatt serieledan­de H/H i tabellen.

– Det blir en riktig sexpoängsm­atch. Vinner vi är vi sex poäng före och det kan behövas med tanke på att vi har två tuffa bortamatch­er mot Sollentuna och Linköping nästa helg, säger Dalqvist.

Frågetecke­n finns fortfarand­e för skadade duon Nicholas Goodell (knä) och Philip ”Pilen” Pettersson, som båda går en kamp mot klockan för att bli friska i tid.

För Halmstad Hammers gäller det också mycket för att försöka få så många poäng som möjligt med sig till fortsättni­ngsserien.

Dessutom har laget revansch Hp-tv direktsänd­er tre matcher i helgen. Först Hök–h43 i dvision 2-handbollen på lördag kl. 14.35, sedan Hylte/ Halmstad–falkenberg (15.20) samt Hammers-tyringe (15.50) på söndag.

att kräva för den nesliga 1–7-smällen i Tyringe tidigare under hösten.

– Kan vi spela med fart, vara konsekvent­a och göra det vi ska – då är jag inte orolig, säger Hammers tränare Fredrik ”Fredda” Johansson.

Saknas gör dock kvintetten Henrik Nielsen (magsjuk), Fredrik Göransson (influensa), Ludwig Larsson (hjärnskakn­ing). Johan Blidby (fot) och Linus Nilsson (fot).

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? PRESTIGEFY­LLT DERBY. Ska Hylte/halmstad lyckas stoppa Falkenberg även den här gången?
Bild: JARI VÄLITALO PRESTIGEFY­LLT DERBY. Ska Hylte/halmstad lyckas stoppa Falkenberg även den här gången?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden