Hallandsposten

Erfaren kraft tar över på ”Tuvan”

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Han kickades av Laholm redan efter fyra matcher i våras. Nu är Stefan Johansson tillbaka på tränarbänk­en i damernas division 2 – men halvannan mil norrut.

Stefan Johansson tar över tabellnian Trönninge IF efter Jonas Stenberg och Magnus Weberg.

– Det ska bli jättespänn­ande. Kan vi bara få in några spelare till så tycker jag att det ser rätt så bra ut. Framför allt behöver vi hitta en målvakt till med tanke på att Cornelia (Jarving) har gått till Halmia, säger han.

STEFAN JOHANSSON har tidigare tränat damer i bland annat just Halmia och Kvibille.

Men årets sejour i Laholms FK blev kort. Johansson fick gå redan efter fyra matcher – trots tre segrar och en förlust i serieuppta­kten.

Nu har han laddat om batteriern­a och ser fram emot att ta befälet på Tuvasvalle­n.

– Man har fått suget tillbaka. Man har onekligen gått lite och velat, och det har varit rätt skönt stundtals att kunna gå och se matcher. Men någonstans känner man att man vill på det igen. Det ska bli jätteinspi­rerande, säger han.

Därmed har alla fyra lokala division 2-lag löst tränarfråg­an inför 2019: Mats Altemyr är ny i Centern, Peter Åberg byter herrarna mot damerna i Laholm medan Stefan Jönsson fortsätter i HBK.

ENLIGT DET serieförsl­ag som nu är ute på remiss hos klubbarna får de sydhalländ­ska lagen sällskap av Eskilsminn­e, Wormo, Kullabygde­n, Röke, Stafsinge, Stehag och Västra Karup nästa år.

Den vakanta platsen efter Kvibille, som drog sig ur tidigare i veckan, är ännu inte tillsatt. Vinberg, som slutade trea i Hallandstr­ean i år, har enligt Hallands Fotbollför­bund tackat nej. Frågan har nu i stället gått vidare till Skånedistr­iktet.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? NY I TRÖNNINGE. Stefan Johansson, senast i Laholms FK, är klar som ny tränare för Trönninge IF:S division 2-lag.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV NY I TRÖNNINGE. Stefan Johansson, senast i Laholms FK, är klar som ny tränare för Trönninge IF:S division 2-lag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden