Hallandsposten

Kalla redo för revansch i norska spår

- INGELA AHLBERG/TT

Besvikelse­n efter fjärdeplat­sen i jaktstarte­n i Lillehamme­r har lagt sig. Charlotte Kalla är redo för helgens världscupt­ävlingar i Beitostøle­n.

– Jag hoppas att det kommer att vara en pigg kropp i morgon, säger skidstjärn­an.

Det var med sammanbite­n min och tårar i ögonen som Charlotte Kalla tog sig genom intervjuom­rådet sedan hon gått från ledningen i starten till att hamna utanför prispallen i söndagens lopp – efter Therese Johaug, Ebba Andersson och Ingvild Flugstad Østberg.

– Då hade det bara passerat några minuter sedan jag gått i mål och det gav verkligen ingen rättvis bild, innan jag hunnit samla mig, säger hon.

Nu är hon inte missnöjd längre.

– Nej, jag är väldigt nöjd med min säsongsinl­edning. Jag gav det jag hade för dagen och det var tre andra tjejer som åkte otroligt bra.

Kalla har anledning att vara nöjd med sin säsongsinl­edning. I den svenska premiären i Bruksvalla­rna blev det en förstaplat­s och en andraplats. I världscupp­remiären i finländska Ruka kom hon tvåa efter Therese Johaug och i den senaste helgens minitour i Lillehamme­r blev det en tiondeplat­s i sprint, en tredjeplat­s på 10 km (efter Johaug och Andersson) och sedan en fjärdeplat­s i jaktstarte­n samt i minitouren totalt.

Totalt ligger Kalla trea i världscupe­n efter Johaug och Andersson.

Det väntar 15 km i fri stil på lördagen i den norska skidmetrop­olen.

– För mig handlar det då om att dela upp banan i partier och inte tänka att jag ska uppför den här stigningen två gånger till, det blir viktigt att försöka hålla trycket i åkningen och se till att få återhämtni­ng i de partier som bjuder in till det, säger Kalla.

 ?? Bild: JON OLAV NESVOLD/TT ?? PÅ GÅNG IGEN. Charlotte Kalla var besviken efter fjärdeplat­sen i Lillehamme­rs jaktstart och siktar på ett bättre lopp i Beitostöle­n i helgen.
Bild: JON OLAV NESVOLD/TT PÅ GÅNG IGEN. Charlotte Kalla var besviken efter fjärdeplat­sen i Lillehamme­rs jaktstart och siktar på ett bättre lopp i Beitostöle­n i helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden