Hallandsposten

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Alla experter är rörande överens om att Zenit Brick och Månprinsen AM är klockrena singelstre­ck.

Så, vinner de blir det ingen ensam vinnare som får 48 miljoner i den här jackpotomg­ången.

Jag kan trösta er direkt; det återstår tio (!) V75-omgångar i december och den 31:a på Axevalla blir det åter en superjackp­ot.

Trots vinster för Zenit Brick och Månprinsen AM kan sjuan ge hyggligt betalt då det är fem avdelninga­r där det kan skrälla.

Först något om spikarna. Ja, Zenit Brick höll undan för Propulsion som tvåa från dödens på Nadal Broline i Guldfinale­n. Kunde inte världsstjä­rnan Propulsion speeda ner Zenit Brick senast ska väl inte heller On Track Piraten lyckas med det, speciellt inte om Zenit Brick är i spets eller dödens.

Månprinsen har segrat förr från liknande lägen och han är kapacitets­mässigt överlägsen motståndet.

Dessutom trivs han och Gunnar Melander alldeles förträffli­gt på Bergsåker och de har löst liknande uppgifter på ett strålande sätt.

Vad blir det för väder?

Om vi ska tro vädrets spågubbar/tanter blir det en hel del snöblandat regn i Sundsvall under lördagen och även om banan tål väta hyggligt kan det bli ett besvärligt underlag. Skor på hovarna enligt regelverke­t, men det kan också krävas brodd bak för att få fäste då Bergsåker ligger i ett kallhål med en hård bana som en naturlig följd.

Mitt tips är att ni kollar in banans beskaffenh­et och att ni följer värmningar­na samt de inledande loppen innan ni gör era system.

Visst, det kan bli tidspress och en viss oro med tanke på att ATG har problem med tekniken men vi får hoppas att det inte blir några nya störningar vid inlämninge­n på ATG Live och i butikerna.

Spetsstrid kostar kraft

Viktigt att också tänka på är att de hästar som tvingas öppna hårt är mer sårbara till slut om banunderla­get är besvärligt.

De står helt enkelt inte hem distansen, så spets behöver inte vara en fördel denna lördag.

I övrigt; V75 2019 inleds 5 januari på Bergsåker. Brrr!

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden