Hallandsposten

Halmstad BTK byter asiat i mästarlage­t – kinesen Li Yijie ersätter japanen Yuto Kizukuri i truppen.

BORDTENNIS: JAKTEN PÅ NYTT SM-GULD GÅR VIDARE MED LI YIJIE Nu är svenska mästarlage­ts nye kines på plats. Li Yijie ,21, förstärker Halmstads BTK under resterande delen av säsongen. – Han ser spännande ut, säger Hbtk-tränaren Ulf Carlsson.

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Efter fem matcher och kvoten 8–2 lämnade japanen Yuto Kizukuri HBTK och ersätts av Yijie som har meriter från kinesiska landslaget.

– Det är en duktig spelare som är välutbilda­d. Han kan inte ett ord engelska men vi förstår varandra lite ändå – det är en kille med glimten i ögat, tycker Ulf ”Tickan” Carlsson.

Li Yijie har hela tiden varit HBTK:S förstaval, men talangen kunde inte komma loss förrän nu och därför lyckades klubben få hit Kizukuri i början av säsongen.

– Li hade lite grejer i Kina och kunde bara vara här i några månader, men vi kände att vi behövde någon mer i början av säsongen, säger Carlsson.

Rekryterin­gen försenades på grund av att HBTK länge förde förhandlin­gar om att behålla Mattias Falck i truppen, men landslagss­tjärnan valde till slut att flytta till Frankrike och Pontoise Cergy.

När Ibrahima Diaw och Andres Eriksson sedan lämnade mästarlage­t och Fabian Åkerström var skadad uppstod en vakans i laget.

– Det var rätt tunt på marknaden

”Li hade lite grejer i Kina och kunde bara vara här i några månader, men vi kände att vi behövde någon mer i början av säsongen.” ULF ”TICKAN ” CARLSSON

Tränare i Halmstad BTK

vid den tidpunkten, men jag tycker att vi har fått till en bra lösning ändå. Jag har lite kontakter i Asien och det var via en sådan som vi fick span på Yijie.

”TICKAN” HAR SEDAN kikat på kinesen på video från tiden i landslaget och är nöjd med vad han sett. Yijie har tagit en del fina skalper i internatio­nella sammanhang och blandat annat slagit engelsmann­en Liam Pitchford.

– Jag tycker att vi har lyckats bra med kineserna som varit här. Han (Chuan Xi) som var hos oss för en tid sedan gjorde det bra. Men det kan också träffa fel – de kineser som är i Pingisliga­n i år har väl inte rosat marknaden.

Li, som kommer från femmiljone­rstaden Guangzhou, väntas starta när HBTK möter jumbolaget Ängby borta på tisdag. Därefter väntar troligen en ren seriefinal mot Eslöv i Skåne veckan därpå.

INNAN DESS SKA ”Tickan” dock hinna med en avstickare till en pingisgala i Sydkorea (åker på lördagen) där han är nominerad som årets tränare av Internatio­nella Bordtennis­förbundet (ITTF).

Hans två konkurrent­er till priset är Jörg Rosskopf, tysk förbundska­pten och Massimo Costatini, förbundska­pten i Indien.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? NY HBTK-SPELARE. Svenska mästarlage­t har ersatt flyktade japanen Yuto Kizukuri med Li Yijie från Kina.
NY HBTK-SPELARE. Svenska mästarlage­t har ersatt flyktade japanen Yuto Kizukuri med Li Yijie från Kina.
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ??
Bild: JARI VÄLITALO
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden